Repere

408

Țările UE blochează legea privind auditul lanțului de aprovizionare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Țările Uniunii Europene au blocat noile reguli care cer companiilor mari să verifice dacă lanțurile lor de aprovizionare folosesc muncă forțată sau provoacă daune mediului, în urma opoziției germane.

Birocratie excesivă

O „majoritate calificată” din 15 țări UE, reprezentând 65% din populația UE, a fost necesară pentru directiva privind sustenabilitatea corporativă de due diligence (CSDDD) înainte de un vot final în Parlamentul European, unde parlamentarii trebuiau să o susțină.

Miercuri (27 februarie), nu suficienți trimisi din cele 27 de țări UE au susținut legea pentru ca aceasta să continue, cu opoziția condusă de democrații liberi (FDP), pro-business din Germania, parte a coaliției de guvernare formată din trei partide, care a susținut că ar urma să continue. împovărează afacerile cu birocrație excesivă.

Aproximativ 13 membri UE s-au abținut și unul a votat împotrivă, a declarat un diplomat al UE.

Aceasta a fost a doua oară când Belgia, care deține președinția rotativă a UE, a încercat să obțină sprijin pentru un text deja convenit cu Parlamentul European. La începutul acestei luni, a retras-o de pe ordinea de zi în ultimul moment, după ce Germania și Italia au indicat că se vor abține.

Belgia a declarat că va evalua dacă este posibil să abordeze preocupările membrilor UE, în consultare cu parlamentul. Fără o descoperire în aproximativ două săptămâni, legea ar putea fi suspendată până după alegerile pentru parlamentul UE din iunie, punând la îndoială viitorul ei.

Germania, cândva motorul integrării UE cu Franța, a criticat deja o lege a UE care pune capăt vânzărilor de mașini care emit CO2 până în 2035 și planurile UE de a reduce emisiile de camioane.

Legea Auditului Lanțului de Aprovizionare

În temeiul CSDDD, conceput să intre în vigoare în 2027, marile companii din Uniunea Europeană ar trebui să identifice și să remedieze în lanțurile lor de aprovizionare cazurile de angajare a muncii forțate sau a copiilor sau daune mediului, cum ar fi defrișările.

Un grup de 136 de grupuri de campanie a declarat într-o declarație comună că blocajul a fost un „recul deplorabil”, orchestrat de FDP din Germania și lovit de o încercare de ultimă oră a Franței de a propune o creștere de 10 ori a pragului de angajare.

Regulile se aplică companiilor din UE care au peste 500 de angajați și o cifră de afaceri globală netă de peste 150 de milioane de euro. 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2