Piață

204

S-au acordat Premiile European Private Label 2024

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit ESM, comercianții cu amănuntul din Germania, Italia, Franța, Spania, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Belgia, Țările de Jos, Regatul Unit și Europa Centrală și de Est au fost numiți printre câștigătorii Premiilor European Private Label 2024, organizate de European Supermarket Magazine .

Despre concurs

Un total de 68 de inovații de produs au fost reduse la un total de 21 de câștigători – în 17 categorii de bază, precum și în patru categorii „Cel mai bun dintre cei mai buni”. Câștigătorii din acest an au inclus Aldi, Lidl, Billa CEE, Marks & Spencer, Colruyt, Coop Norge, Crai Secom, REMA 1000, Müller, Lekkerland, Kesko și Desarrollo de Marcas/Euromadi.

Retailerul italian Crai Secom a luat acasă mai multe premii (4) decât oricare altul, s-a clasat pe primul loc în produse de cofetărie, acompanii de masă și carne și fructe de mare, precum și câștigând Premiul de excelență gustativă pentru anșoa Le Alici Del Mar Cantabrico. REMA 1000 din Danemarca a câștigat două premii, în timp ce Aldi Nord Germania a câștigat și două premii.

Premiile European Private Label au fost lansate de ESM: European Supermarket Magazine în 2017, pentru a determina cele mai impactante și inovatoare mărci private de vânzare în supermarketurile europene. Premiile, care sunt deschise atât comercianților cu amănuntul, cât și furnizorilor, recunosc cele mai bune din dezvoltarea mărcii magazinelor la nivel paneuropean.

Procesul de jurizare pentru Premii a avut loc la Dublin, Irlanda, cu un panel de experți în retail și culinari care au evaluat fiecare dintre produse în funcție de trei criterii cheie – Gust, Inovație și Prezentare, precum și alte considerente, cum ar fi acreditările de sustenabilitate. a fiecărui produs.

Echipa ESM își exprimă recunoștința sinceră față de juriul din acest an pentru contribuția lor valoroasă, precum și personalului de la Thomas Prior Hall din Ballsbridge pentru găzduirea reuniunii arbitrilor din acest an.

Toți câștigătorii vor fi afișați în cea mai recentă ediție a ESM: European Supermarket Magazine. Pentru mai multe informații și detalii despre cum să participați la European Private Label Awards, conectați-vă la www.privatelabelawards.com.

PREMIILE EUROPENE PRIVATE LABEL 2024 – CÂȘTIGĂTORII

BĂCĂNIE

Câştigător

Produs: Perle Lidl Deluxe cu condiment balsamic alb și aromă de trufe

Comerciant: Lidl Franta

Producator: GlobeXplore

Acest produs inovator de la Lidl Franța, câștigător al premiului Ambient Grocery, combină aromele de condiment balsamic alb și trufe. Perlele cu piele subțire, făcute din alginat și clorură de calciu, izbucnesc cu aromă, îmbunătățind mâncăruri precum foie gras, salate și pește. Judecătorii au spus că acest produs a demonstrat „inovație reală”, cu o propunere de produs „surprinzătoare” și „delicioasă”. Ajută la „premiumizarea” mesei acasă, în timp ce utilizarea alginatului, generat din alge marine, a fost un „concept nou”. După cum a spus un judecător, acesta merită un „premiu stea”.

BĂUTURI (ALCOOLICE)

Câştigător

Produs: Vin roșu fiert de lux REMA 1000

Comerciant: REMA 1000 Danemarca

Producator: Smage-Compagnie

Vinul roșu fiert de lux REMA 1000, câștigător al categoriei Băuturi (alcoolice), include cireșe, portocale, coacăze negre, mure și condimente de Crăciun, cu o notă de rom jamaican. Retailerul îl descrie ca făcând parte dintr-o „tradiție prețuită pentru un Crăciun danez”. Arbitrii au lăudat profilul de gust „distinct” și „inovator” al acestui produs, unul descriindu-l drept „Crăciun într-un pahar”.

BĂUTURI (NEALCOOLICE)

Câştigător

Produs: Suc de mere Ørskov Pure Ingrid Marie

Comerciant: REMA 1000 Danemarca

Producator: Ørskov Foods A/S

Sucul de mere Ørskov Pure de la REMA 1000 este o gamă de sucuri de mere pure făcute din mere care altfel ar fi aruncate. Selecția de mere variază în funcție de anotimp, în prezent fiind pusă în evidență soiul Ingrid Marie. Retailerul descrie produsul, câștigător la categoria Băuturi (fără alcool), ca având o „aromă proaspătă și robustă”. Jurații au iubit „aspectul de durabilitate” al acestui produs, precum și conceptul de sezon, remarcând, de asemenea, „gustul dulce” și „aroma autentică”. Faptul că a fost ambalat într-o sticlă de sticlă a adăugat un plus de „autenticitate”, au adăugat ei.

PRODUSE DE MIC DEJUN

Câştigător

Produs: Billa Premium Fruit Spread Seville Orange

Retailer: Billa CEE

Producator: Andros Austria GmbH

Billa Premium Fruit Spread Seville Orange, câștigătoare la categoria Produse pentru Mic dejun, are o aromă distinctivă dulce-acrișă. Este fabricat din portocale Sevilla de înaltă calitate, fără aditivi sau conservanți artificiali. Fiecare borcan conține 75 g de fructe la 100 g. Arbitrii au lăudat „designul și fotografia elegantă” utilizate pe ambalaj, precum și „utilizarea eficientă a povestirii” pentru a îmbunătăți proveniența produsului. Ei au lăudat, de asemenea, „aroma delicioasă, acidulată” și conținutul ridicat de fructe.

COFETĂRIE

Câştigător

Produs: Il Panettone di Alta Pasticceria

Comerciant: Crai Secom

Producator: La Rosa Dei Gusti

Il Panettone di Alta Pasticceria, dezvoltat de Crai Secom în asociere cu bucătarul cu stele Michelin Gian Piero Vivalda, este descris ca un „deliciu artizanal”. Fabricat cu unt și aluat viu, conține coajă de portocală confiată și sultane înmuiate în Moscato d’Asti și este ambalat într-o cutie elegantă de tablă. Arbitrii au salutat natura „ediție limitată” a acestui produs, precum și faptul că retailerul a făcut echipă cu un bucătar renumit ca parte a dezvoltării acestuia. Ambalajul „frumos” și aroma „uimitoare” fac din acesta un „produs vedetă”.

ALIMENTE CONVENIENTE/FOOD TO GO

Câştigător

Produs: Supa de conopida Coop Dagens

Comerciant: Coop Norge

Producator: Matpartner AS

Supa de conopidă Coop Dagens, beneficiară a premiului la categoria Alimente convenabile/Food To Go, oferă o soluție convenabilă de masă. Conceput pentru o încălzire ușoară, oferă o aromă consistentă, organică, găzduind familiile în căutarea unei opțiuni de luat masa convenabile și satisfăcătoare. Arbitrii au descris acest produs ca fiind „delicios”, cu o „textură grozavă”, în timp ce ambalajul în pungă este „inovator” și „diferit” de alte produse din categoria sa. „O supă excelentă!”, așa cum a spus un judecător.

LACTATE

Câştigător

Produs: En bid af Danmark (A Taste of Denmark) Tange Lake Cheese

Comerciant: Lidl Danemarca

Producator: Mammen Mejeri

Brânza Lidl Danemarca En bid af Danmark Tange Lake, câștigătoare la categoria Produse lactate, a fost creată în colaborare cu Mammen Mejeri, o companie cu o tradiție îndelungată în măiestria daneză a produselor lactate din 1911. Retailerul își descrie aroma ca fiind bogată, obținând un echilibru armonios între dulceață, umami și forță intensă. Arbitrii au descris-o drept „brânza cu cea mai bună degustare” într-o categorie „competitivă”, care transmite „moștenirea daneză” și o poziționare „premium”.

FĂRĂ DE...

Câştigător

Produs: Perne cu cereale fără gluten Alteza

Comerciant: Desarrollo de Marcas

Producator: Harinas de Castilla La Mancha, S.L.

Pernele Alteza Gluten-Free Cereal de la Desarrollo de Marcas, câștigătoarea categoriei Free-From Foods, oferă o opțiune de mic dejun hrănitoare, adaptată copiilor cu intoleranțe alimentare. Fabricate din făină de orez și porumb cu umplutură de alune de pădure și cacao, sunt îmbogățite cu opt vitamine esențiale și fier. Arbitrii l-au descris ca fiind un „produs cu adevărat bun”, cu un profil de gust „ispititor” și o textură „atrăgătoare”. A fost descrisă ca o „alternativă excelentă” pentru cei cu sensibilități alimentare.

ALIMENTE CONGELATE

Câştigător

Produs: Gelatelli Smoothie Stick Mango și Zmeură-Mure

Comerciant: Lidl Finlanda

Producator: Balbiino

Lidl Finlanda Gelatelli Smoothie Stick Mango and Raspberry-Blackberry, câștigător la categoria Alimente congelate, prezintă o combinație distinctivă de arome de mango, zmeură și mure, care conține 40% fructe de pădure și fructe reale. Această opțiune vegană, fără conținut de grăsimi, poartă cu mândrie eticheta finlandeză a inimii, recunoscându-i calitățile sănătoase pentru inimă. Arbitrii au lăudat „conținutul mare de fructe” al acestei înghețate, precum și gustul „mare” și răcoritor”. „Un produs cu valoare adăugată reală”, așa a descris un judecător.

GARNITURI

Câştigător

Produs: Il Riso Carnaroli Classico Invecchiato

Comerciant: Crai Secom

Producator: La Rosa Dei Gusti

Il Riso Carnaroli Classico Invecchiato de la Crai Secom, onorat la categoria Acompanii de masă, este un orez Carnaroli clasic, renumit pentru calitatea superfină și statutul de unul dintre cele mai bune soiuri de orez Japonica. Recoltat la o coacere optimă, este supus unui proces tradițional de rafinare cu piatră de 12 luni, sporindu-și caracteristicile culinare. Judecătorii au remarcat „ambalajul fabulos” al acestui produs, o cutie de tablă, care prezenta „povestea din spatele produsului”. Produsul în sine s-a remarcat prin textura și aromele sale „autentice”.”.

CARNE SI FRUCCE DE MARE

Câştigător

Produs:Le Alici Del Mar Cantabrico Marinate All’aceto Di Vermouth (Anchoa din Marea Cantabrică marinată în oțet de vermut)

Comerciant: Crai Secom

Producator: La Rosa dei Gusti

Ansoa Le Alici Del Mar Cantabrico Marinate All’aceto Di Vermouth de la Crai Secom, câștigătoare la categoria Carne și fructe de mare, sunt apreciate pentru carnea lor cărnoasă și aromată. Sunt marinate în ulei de măsline extravirgin și lămâie cu oțet de vermut. Arbitrii au lăudat „gustul fabulos” și „ambalajul elegant” al acestui produs, care se laudă cu o calitate „excepțională” și o „textură” încântătoare. Ei au remarcat, de asemenea, că ambalajul „spune o poveste”, întărind poziționarea sa „premium”.

NON-ALIMENTARE (CASNICE)

Câştigător

Produs: Boni ECO Allesreiniger – Detergent multifuncțional cu 2 x Soluție de reumplere

Comerciant: Colruyt

Producator: Nopa Nordic A/S

Dispozitivul de curățare multifuncțional Boni ECO de la Colruyt, produs de Nopa Nordic, oferă o soluție de reumplere pentru economii de costuri și beneficii pentru mediu. Conține ingrediente naturale și un parfum de ceai verde și bergamotă, câștigându-i premiul cel mai mare la categoria Nealimentare (casnice). Atât sticla 100% reciclată, cât și umplutura sunt împodobite cu eticheta ecologică a UE. Arbitrii au spus că conceptul de reumplere a fost „deosebit de inovator” și „sustenabil”, cu un parfum „atractiv” și performanță eficientă.

NON-ALIMENTARE (INGRIJIREA PERSONALĂ)

Câştigător

Produs: echt. de Terra Naturi A nti-Age Straffende Tagescreme

Comerciant: Müller

Producator: Femia Cosmetic Vertriebsgesellschaft GmbH

echt. de Terra Naturi Crema de zi fermă anti-îmbătrânire de la Müller, câștigătoare la categoria Non-Food (îngrijire personală), strânge și protejează pielea folosind bakuchiol, acid hialuronic și ulei de semințe de struguri. Ingredientele sale pe bază de plante, cum ar fi uleiul de măsline, oferă moliciune, în timp ce acidul hialuronic ajută la reținerea umidității, reducând liniile fine. Arbitrii au salutat ambalajul „frumos” și „premium” al acestui produs – în special capacul din lemn – în timp ce textura cremei în sine a fost „atât de netedă” și „se absoarbe bine”.

GUSTĂRI

Câştigător

Produs: Trader Joe’s Nuss-Mix Simply Roasted

Comerciant: Aldi Nord Germania

Producător: Märsch Importhandels GmbH

Nuss-Mix Simply Roasted de la Trader Joe de la Aldi Nord, câștigător la categoria Produse de gustare, constă din alune de pădure, caju, migdale și nuci pecan, oferind o opțiune de gustare sănătoasă și bogată în nutrienți. Aceste nuci sunt prăjite ușor uscat pentru a-și spori aromele naturale fără adăugarea de grăsimi sau săruri. Arbitrii au lăudat „gustul delicios” și „profilul de aromă grozav” al acestui amestec „inovator” de nuci, în timp ce aspectul resigilabil al ambalajului și ratingul Nutri Score „A” au fost de asemenea remarcate.

SOSURI SI CONDIMENTE

Câştigător

Produs: Paté Taggiasca Black-Olive – ALDI Regione che Vai

Comerciant: ALDI S.r.l. (Aldi Italia)

Producator: Frantoio Venturino

Pateul Taggiasca cu măsline negre, care face parte din gama Regione che Vai de la Aldi Italia, se mândrește cu un parfum intens de măsline și cu gustul dulce-amărui caracteristic soiului de măsline Taggiasca. Ideal pentru bruschete, dressinguri si sandviciuri. Arbitrii au lăudat „provenența” acestui produs, precum și gustul și textura lui „delicioase”, cu aroma sa „autentică, naturală” care strălucește.

CEAI, CAFEA ȘI BĂUTURI CALDE

Câştigător

Produs: M&S Sustainable One-Cup Filtre de cafea

Comerciant: Marks & Spencer

Producator: Rombouts Coffee

Filtrele M&S Sustainable One-Cup Coffee, create pentru Marks & Spencer de Rombouts Coffee, oferă o opțiune durabilă și convenabilă pentru a savura cafeaua la filtru. Fiecare ceașcă conține două straturi de hârtie de filtru cu între 6,2 și 7 grame de cafea prăjită măcinată la bază. Fabricate din fibre reziduale din trestie de zahăr, aceste filtre acordă prioritate eco-compatibilității și sunt certificate TÜV Austria ca fiind 100% compostabile acasă. Arbitrii au lăudat acest produs ca fiind „foarte inovator” și o „idee grozavă” pentru consumatorii aflați în mișcare.

VEGETARIAN SI VEGAN

Câştigător

Produs: Sweetland Vegan Fruit Gums

Comerciant: Aldi Nord Germania

Producator: Vidal

Gumele de fructe Vegan Sweetland de la Aldi conțin marshmallows și gume de fructe vegane, vizând cererea în creștere pentru produse de cofetărie vegane. Ambalajul resigilabil sporește confortul și prospețimea la un preț accesibil de 1,29 EUR. Judecătorii au spus că aceste produse sunt o alternativă vegană „fantastică”, marshmallow-urile fiind „deosebit de gustoase”. „Nu există niciun compromis în privința gustului”, a remarcat un judecător, ambalajul resigilabil fiind, de asemenea, un punct culminant.

PRODUSUL INOVATOR AL ANULUI

Produs: Perle Lidl Deluxe cu condiment balsamic alb și aromă de trufe

Comerciant: Lidl Franta

Producator: GlobeXplore

Categorie: Ambient Grocery

Acest nou produs de la Lidl Franța, care combină condiment balsamic alb cu trufe a fost un succes în rândul juriului, mai mulți observând că nu au văzut un astfel de produs până acum disponibil în retailul alimentar – în special în canalul de reduceri – adăugând că oferă un strop de lux la mesele preparate acasa. Felicitări Lidl Franța pentru că a primit premiul Produsul inovator al anului!

PREMIUL DE EXCELENȚĂ ÎN AMBALARE

Produs: Take Off Creatures Space Cat

Comerciant: Lekkerland

Producator: Food IQ GmbH

Categorie: Băuturi (fără alcool)

Take Off Creatures Space Cat, din Lekkerland, este o băutură energizantă cu arome de fructe de pădure și marshmallow. Destinat „jucătorilor, cosplayerilor și influențelor”, are o aplicație de realitate augmentată, pentru o experiență interactivă. Arbitrii au spus că designul „atrăgător” este „instantaneu pe Instagram”, în timp ce elementele interactive adaugă o „dimensiune suplimentară” a ceea ce este deja un produs creativ. Felicitări lui Lekkerland!

PREMIUL DE EXCELENȚĂ A GUSTULUI

Produs: Le Alici Del Mar Cantabrico Marinate All’aceto Di Vermouth (Anchoa din Marea Cantabrică marinată în oțet de vermut)

Comerciant: Crai Secom

Producator: La Rosa Dei Gusti

Categorie: Carne și fructe de mare

Ansoa Le Alici Del Mar Cantabrico Marinate All’aceto Di Vermouth este renumită pentru pulpa lor suculentă și aromată, prezentând un profil de gust sofisticat, picant, cu o nuanță roz. Judecătorii au lăudat produsul pentru „gustul fabulos”, lăudându-i calitatea „excepțională” și „textura” plăcută. Ei au observat că ambalajul transmite efectiv o narațiune, sporind poziționarea „premium” a acestuia. Felicitări Crai Secom!

PRODUSUL DURABIL AL ANULUI

Produs: Solul de creștere Pirkka Finnish Kaffe

Comerciant: Kesko Finlanda

Producator: Be rner Oy

Categorie: non-alimentare (casnice)

În fiecare an, la benzinăriile Kesko sunt consumate milioane de cești de cafea, rezultând o acumulare semnificativă de zaț de cafea. Pentru a rezolva acest lucru, în primăvara anului 2023, marca Kesko Pirkka a introdus un nou SKU pentru sol în creștere, fabricat din zaț de cafea reciclat colectat de la punctele de vânzare ale retailerului. Fiecare pungă de cinci litri conține zaț din echivalentul a 70 de cești de cafea vândute. Judecătorii au spus că acest produs a fost „inovator” și a promovat o „economie circulară”, făcându-l „foarte durabil”. Felicitări lui Kesko pentru că a luat acasă Premiul Produsul Durabil al Anului. (Foto: Freepik)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2