Repere

400

Președintele ANSVSA prezent la inaugurarea punctului vamal de frontieră Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova)

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Deschiderea punctului vamal de frontieră Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) are ca scop fluidizarea traficului rutier internațional la punctele de trecere a frontierei dintre România și Republica Moldova și Ucraina, precum și reducerea timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat.

La eveniment au participat și prefectul judeţului Vaslui, Daniel ONOFREI, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru BUZATU, subprefectul Mircea GOLOGAN, subprefectul Dorin-Neculai APOSTU, primarul localității Vetrișoaia, Corneliu STÎNGĂ și Mihai PONEA, secretar general al ANSVSA.

Prin punctul de intrare Bumbăta vor avea loc operațiuni de import și tranzit de produse alimentare de origine nonanimală și furaje. Traficul este limitat, la acest moment, la autovehicule cu greutatea maximă de 3,5 tone.

Controlul sanitar – veterinar și pentru siguranța alimentelor al produselor care fac obiectul activităților de import și tranzit, derulate prin acest punct vamal de frontieră, va fi asigurat de personal de specialitate din cadrul DSVSA Vaslui.

Pentru operaționalizarea acestui punct de trecere au fost alocate fonduri bugetare în sumă de 340.000 de lei din care au fost asigurate infrastructura (ansamblu de trei containere metalice), aparatura de comunicații și informatică, logistica și utilitățile necesare desfășurării activității specifice de control oficial la frontieră.

ANSVSA va colabora permanent cu celelalte instituții responsabile pentru identificarea de noi măsuri menite să eficientizeze și să fluidizeze transportul de mărfuri. Serviciul Comunicare și Logistică Documentară ANSVSA

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2