Piață

343

Motivul consumatorilor care stimulează creșterea consumului de băuturi fără alcool

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Categoria alternative la alcool este în creștere, deci, cine sunt consumatorii care conduc revoluția? Dacă mărcile doresc să aibă succes pe piață, trebuie să înțeleagă varietatea complexă de motive pentru care consumatorii apelează la această categorie.

După cum spune un nou raport al mișcării britanice pentru consumul de băuturi conștienți Club Soda și al agenției de cercetare de piață The Mix Global: „În această goană după aur, este ușor să presupunem că peisajul publicului este direct, că aceasta este o categorie pentru oamenii care nu beau. . Ei bine, nu este...”

Schimbare culturală

Categoria fără alcool și cu conținut scăzut de alcool a crescut de la 7,8 miliarde de dolari în 2018 la puțin sub 10 miliarde de dolari în 2021 pe piețele principale din Australia, Brazilia, Canada, Franța, Germania, Japonia, Africa de Sud, Spania, Marea Britanie și SUA, potrivit 2022 cercetare de la IWSR.

În plus, IWSR estimează că volumul fără alcool și cu alcool scăzut va crește cu +8% rata de creștere anuală compusă (CAGR) între 2021 și 2025, comparativ cu creșterea regulată a volumului de alcool de +0,7% CAGR în aceeași perioadă.

Există o schimbare culturală majoră în ceea ce privește consumul de alcool: de exemplu, 1 din 5 generația Z pretinde că este abstent. Această schimbare a mentalității este în mare parte condusă de o conștientizare tot mai mare pentru bunăstarea fizică și mentală.

Dar întotdeauna a fost tentant să-i înfrunți pe cei care beau alcool cu cei care nu.

„Industria a fost până în prezent binară”, notează raportul intitulat „Free Spirited: Demistifying the audiences of alcool free”.

Fie alegi un produs alcoolic, fie nu. O alegere de a participa sau nu

„Acesta este efectiv ceea ce apare în fața analiștilor și a departamentului de informații care informează următoarele mari decizii din spațiu – datele de pe o pagină care arată o poveste „da sau nu”, aruncând o lumină greșită asupra a ceea ce este cu adevărat.

„Dar noi nu trăim într-o lume binară. Punctul de intrare în consumul de alcool în mod conștient probabil nu este acolo unde crezi că este. Este mult mai complex și mai emoționant. Este plin de contradicții cărora nu li s-ar face dreptate dacă le-am fixat ca un proces simplu.”

O diferență fundamentală la șoferi, de exemplu, este împărțirea între cei care au motivații „extrinsece” de a nu bea (motive tradiționale precum conducerea, condițiile medicale sau angajamentele familiale).

Asta în comparație cu cei care nu beau din motive „intrinsece” – „ceva care vine din interior, dorința de a te îmbunătăți, de a fi ascuțit a doua zi, de a-ți îmbunătăți sănătatea mentală și fizică”.

Dar chiar și acea împărțire aparent simplă poate fi problematică

„Mulți vor folosi motivațiile extrinseci ca o modalitate de a se proteja de a-și explica motivațiile intrinseci, care pot fi foarte personale și emoționale, altora, străinilor sau chiar celor dragi”, notează raportul.

O altă modalitate de a împărți acest proces de decizie privind consumul de alcool este între cei care beau alcool în mod regulat; cei care nu beau alcool deloc și cei care reduc în mod activ cantitatea de alcool pe care o beau.

Iar motivele pentru a lua aceste decizii pot varia enorm. Un „moderator îmbătrânit” ar putea fi un pensionar care dorește să reducă din motive de sănătate și este puternic susținut de familia și prietenii lor - dar care simte că a fost forțat să renunțe la ceva ce îi place.

În schimb, un „nebăutor” nu are niciun interes pentru alcool (fie din motive de sănătate, gust sau religioase) și s-a săturat să fie nevoit să explice de ce nu vrea să bea.

Între timp, un „băutor curios” nu caută neapărat să nu bea alcool, ci este foarte deschis și curios să încerce lucruri noi - dar cu așteptări de calitate stabilite din experiența sa cu alcoolul.

Și cineva aflat într-o „călătorie sobră” ar putea avea o istorie de băut problematic și caută o comunitate de oameni similari.

Consumatorii întâlnesc mărcile

Club Soda a analizat numărul de persoane care căutau alcool fără alcool și a constatat că a ajuns la 10% din căutările de alcool. Și totuși vânzările sunt în jur de 1%.

Asta înseamnă că există mai mult interes pentru alcool scăzut și fără alcool decât vânzări - și, în consecință, o oportunitate de piață „uriașă”.

Deci, cum pot mărcile să înțeleagă un grup de consumatori atât de complex și să lanseze produse de succes?

Identificarea tipului de consumatori pe care doriți să-l atrageți este un bun punct de plecare, spune organizația. Apoi gândiți-vă care este relația mărcii cu produsele alcoolice existente - și anume dacă să vă bazați pe indicii existente de la alcool sau să vă îndepărtați complet de ele.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2