Tehnologii

198

Inovații spectaculoase pe scena expoziției IFE 2024

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Au existat o multitudine de lansări noi interesante la IFE 2024, anumite tendințe strigând mai tare decât restul, relatează FoodNavigator. Inovația a fost pe ordinea de zi a Expoziției Internaționale de Alimentație 2024 (IFE 2024), cu start-up-uri și mărci consacrate depășind granițele producției alimentare pentru a produce produse care să răspundă tendințelor moderne ale consumatorilor. Deci, ce este fierbinte și ce nu este în lumea mâncării? Ei bine, răspunsul de la spectacol a fost zgomotos și clar, pe bază de plante și fără a fi acolo unde se află.

Gogoși fără alergeni

Gogoșile fără alergeni pot suna prea bine pentru a fi adevărate pentru unii. Dar asta face Ryan Panchoo la Borough 22, afacerea sa de panificație, fondată în 2011. Gogoșile din Borough 22 nu conțin lactate, gluten, sunt pe bază de plante, sunt prietenoase cu FODMAP, zahăr scăzut și certificate Kosher și Halal.

Ideea a apărut din viața de familie a lui Panchoo. Ca tată al copiilor care suferă de alergii alimentare, el și-a dorit ca copiii săi să se simtă incluși – și nu „segregați” – la petrecerile de naștere și la evenimentele sociale în care erau servite delicii convenționale. Borough 22 creează o „experiență complet incluzivă”, a explicat el la târgul comercial IFE din Londra săptămâna aceasta.

Borough 22 a lansat pentru prima dată o gogoașă coaptă fără alergeni, pe care o vinde în Selfridges & Co. Dar Panchoo și-a menținut angajamentul să dezvolte o versiune crescută cu drojdie, prăjită, fără alergeni, care s-a realizat în 2022. El vinde aceste produse directe. -la consumator și prin brutăria lui din Londra.

„Am vrut să facem un produs care să fie la fel de bun, dacă nu mai bun decât gogoșile convenționale”, a explicat Panchoo. Fondatorul crede că a reușit asta, după ce a luat acasă mai multe gong-uri la Premiile Free-From de anul trecut.

Borough 22, care vinde în Marea Britanie și Irlanda de Nord, este acum în proces de extindere. Următoarea provocare este să investighem dacă gogoșile fără gogoși pot fi congelate rapid, ceea ce ar prelungi durata de valabilitate și ar permite transportul mai departe, a dezvăluit fondatorul.

Produs fără gluten care nu sunt „preț excesiv în mod artificial”

Piața liberă este afectată de produse „nesănătoase” cu liste lungi de ingrediente și etichete de preț „superpreț artificial”. Aceasta este opinia lui Robert Sak, CEO al companiei free-from Seedful.

Ca răspuns, Sak se eliberează de într-un mod diferit. Compania refuză să urmeze tendințele stabilite de specialiștii din alimentație, a subliniat el la târgul IFE de la Londra săptămâna aceasta. În schimb, el produce pâine inspirată din Europa de Est (Sak însuși provine din Polonia), care sunt „sănătoase” cu ingrediente pozitive și valori nutriționale.

Fiecare produs fără pâine oferă o sursă de fibre, este bogat în omega-3, bogat în magneziu și sărac în zahăr. Important pentru consumatorii fără gluten, gama nu conține gluten și lactate.

Fiecare produs conține aproximativ șase sau șapte ingrediente, a dezvăluit Sak, sugerând că produsele fără produse nu trebuie să fie complicate. „Pot fi făcute cu ușurință.”

Seedful’s Slices de hrișcă sunt făcute din fulgi de hrișcă, semințe de floarea soarelui, semințe de in maro, semințe de in auriu, semințe de dovleac, semințe de mei, plantago psyllium, oțet de mere organic, Silybum marianum și sare de Himalaya.

Sticle de plastic fără plastic

Produsele pe bază de plante reprezintă o știre importantă în sectorul alimentar și al băuturilor, deoarece cererea consumatorilor pentru mâncăruri gustoase fără carne continuă să crească. Dar alimentele și băuturile ar putea fi ambalate și în ambalaje pe bază de plante?

Răspunsul de la Win Win Water este absolut da! Sticlele de la această nouă marcă de apă îmbuteliată sunt fabricate din cânepă, stuf, cochilii, trestie de zahăr, in și nullei cultivate ecologic și nu conțin toxine sau uleiuri dăunătoare. Mai mult, se va biodegrada în doar 90 de zile.

„Toate materialele noastre pe bază de plante sunt obținute în mod natural și durabil din pământ organic”, a declarat Joshua Daley, director de vânzări Win Win Water.

Și apa în sine conține un conținut natural ridicat de electroliți, fără nimic adăugat.

Inghetata pe baza de plante

Marca daneză pe bază de plante, Naturli’, face ca înghețata pe bază de plante să aibă un gust bun! Înființată în 1988, acest pasionat de plante este departe de a fi un începător în industria fără carne, dar gama sa de produse continuă să crească. De la înghețate delicioase, în arome, inclusiv aluat de prăjituri și caramellow, până la unturi și lapte organic pe bază de plante.

„Sunt delicioase, ar trebui să le încercați”, a spus Anna Munkholm Jensen de la Naturli, arătându-ne spre conurile de înghețată. „Preferatul meu este caramelul sărat”, a explicat ea. Ei bine, „natural” a trebuit să le gustăm, să le testăm - totul în numele cercetării, desigur - și suntem de acord că caramelul este delicios, deși ar putea fi nevoie să încercăm celelalte arome pentru a fi siguri de preferatul nostru...

Pe lângă faptul că nu conțin lactate, produsele Naturli nu sunt ulei de palmier, deoarece echipa din spatele mărcii ține cont și de problemele defrișărilor legate de uleiul de palmier.

Ușurează alimentația pe bază de plante

Brandul britanic pe bază de plante, Novo Farina, lucrează la etosul că „mâncatul pe bază de plante ar trebui să fie ușor”. Fabricat din proteine de mazăre, recent lansat mi-ul fără gluten nce poate fi folosit în orice, de la lasagne la burgeri. Nova Farina este, de asemenea, dedicată produselor cu etichetă curată, ceea ce înseamnă că dorește să folosească cât mai puține ingrediente în alimentele sale.

„În ultimii ani, proteina din mazăre a apărut ca un erou nutrițional, oferind un echilibru optim de aminoacizi esențiali, o sursă excelentă de fibre, bogată în proteine și fără alergeni, făcând-o o alternativă viabilă și versatilă la sursele tradiționale de proteine”, explică Emily. Williams, director comercial al Nova Farina. „Până acum, proteina texturată din mazăre (TPP) a fost cea mai puțin utilizată asociere a soiei, dar din cauza amprentei de carbon foarte ridicate a soiei și a cererii de etichetare curată, vedem apetitul pentru -proteina de mazăre texturată de calitate crește mai mult decât oricând.”

Cafea pentru fiecare moment al zilei

Lansată la IFE 2024, noua marcă de cafea Tide face ca confortul cafelei să devină o prioritate, cu cafeaua sa din timpul zilei. De la răsărit până la apus, Tide a creat o cafea cu nivelul de cofeină potrivit.

„Suntem pasionați de sănătatea albastră, de cafea cu un gust deosebit și de reducerea impactului negativ pe care îl avem asupra mediului nostru”, explică fondatorul James Gray.

Termenul „sănătate albastră” recunoaște fericirea pe care oamenii o experimentează în medii caracterizate de spații albastre, cum ar fi plaja. Cafeaua Tide folosește boabe de cafea 100% Arabica, iar capsulele sunt 100% compostabile.

Umami? Nu Uhhmami

Marca vegană Uhhmami transformă preparatele clasice din carne și pește în alternative pe bază de plante.

„Uhhmami nu înseamnă doar imitarea elementelor aromelor pe bază de carne, ci mai degrabă să le reinventăm pentru a crea gusturi noi, folosind ingrediente proaspete, organice și fără cruzime”, explică creatorul și bucătarul Frank Lantz.

Gama include o mare varietate de feluri de mâncare, inclusiv Beef’ish, Ocean’ish, Chicken’ish și Bacon’ish, și pot fi folosite pentru a crea supe, sosuri sau pur și simplu presărate peste masă ca condiment.

Agricultura verticală cu legume fortifiate

Agricultura verticală se dovedește a fi unul dintre marii inovatori când vine vorba de producția de alimente. Este o opțiune ecologică care permite optimizarea creșterii culturilor, deoarece plantele sunt furnizate cu cantitatea ideală de apă, aer, lumină, nutrienți din sol și căldură. De asemenea, reduce amprenta de carbon a alimentelor, deoarece acestea pot fi cultivate mai aproape de consumatorii vizați.

Acum fermă verticală, Ro-Gro își lansează acum lăstarii de mazăre biofortificati „în primul rând”, care conțin vitamina B12.

„Suntem încântați să adoptăm tehnici agricole atât de avansate pentru a fi mai durabile și, de asemenea, să producem alimente nutritive”, spune Jason Perrott, director general și producător șef al companiei de agricultură verticală, Ro-Gro.

„Numai lucrând împreună într-o multitudine de discipline ale științei și industriei, inclusiv agricultură, inginerie și biotehnologie, putem aborda unele dintre cele mai mari provocări ale noastre, cum ar fi îngrijirea pământului și a sănătății noastre.

Lăstarul de mazăre biofortificat B12 este un exemplu minunat a ceea ce se poate întâmpla când lucrăm împreună. Și toate acestea – de la producerea semințelor de mazăre până la lăstarul de mazăre biofortificat – pot fi făcute chiar aici, în fermele britanice, pe tot parcursul anului. Acum, este interesant!"

O porție de 15 g de lăstari de mazăre Ro-Gro va asigura doza zilnică recomandată (DZR) de 1,5 micrograme de vitamina B12 pentru un adult.

Mic dejun prietenos cu intestinul

SOAK'd OATS a lansat batoane de ovăz prietenoase cu intestinele și sunt delicioase. Ne-am asigurat că testăm toate noile arome, inclusiv măr și stafide, unt de arahide și banane, pentru a fi absolut siguri!

Aceste batoane prietenoase cu veganele sunt făcute folosind ovăz jumbo „SOAK’d”, amestecat cu fructe și semințe. Sunt făcute folosind toate ingredientele naturale și nu conțin zaharuri rafinate.

Batoanele sunt comercializate ca un mic dejun ușor pe bază de plante din mers, dar pot fi savurate cu adevărat ca o gustare în orice moment al zilei.

Și, ca multe dintre mărcile de la IFE 2024, SOAK'd OATS lucrează pentru a-și îmbunătăți amprenta de carbon, cu peste 50% din produsele sale ambalate în prezent în material 100% reciclabil.

„În prezent, emisiile noastre sunt foarte scăzute, dar pe măsură ce creștem, ne așteptăm în mod natural să ne creștem emisiile”, explică un purtător de cuvânt al SOAK'd OATS. „Angajamentele noastre actuale de reducere includ achiziționarea de energie regenerabilă acolo unde este posibil, utilizarea benzinei, vehicule cu emisii scăzute/medie și fără deșeuri de produse.”  (Foto: IFE) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2