PiațăȘtiri

313

11 întrebări ca să afli tot ce trebuie să știi despre consumul de alcool

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Asociația patronală Spirits România lansează pentru publicul local un chestionar disponibil și la nivel european, despre consumul moderat de alcool.

Chestionarul poate fi completat online și este anonim. Prin intermediul a 11 întrebări, respondenții își pot testa cunoștințelepentru a afla răspunsurile corecte la întrebări cheie precum “Ce diferențe există între băuturile alcoolice și care sunt efectele mixului de băuturi?” sau “Care este diferența între consumul moderat și cel excesiv?”.

În România, consumul de alcool a înregistrat o scădere semnificativă în ultimele două decenii, de la 17,4 litri de alcool pur la 10,3 litri / persoană, conform Institutului Național de Sănătate Publică. Cu toate acestea, prevalența episoadelor de consum excesiv este încontinuareuna dintre cele mai înalte din Europa, fiind dublă în rândul bărbaților față de cea din rândul femeilor (67,2% - barbați, 31,2% - femei).

„Băuturile alcoolice sunt asociate cu socializarea, recreerea sau timpul petrecut alături de prieteni. Cu toate acestea, există anumite situații în care consumul excesiv de alcool poate avea consecințe negative atât pentru consumator, cât și pentru cei dinjurul acestuia.

Este important ca oamenii să aibă informațiile corecte, în special când este vorba despre un subiect cu foarte multe mituri asociate.

A fi corect informat este primul pas către un consum responsabil. În calitate de Asociație reprezentativă a industriei de băuturi spirtoase, ne dorim să contribuim la schimbarea acestui consum de risc și să încurajăm un comportament moderat și informat.

Prin acest instrument online ne propunem să creștem gradul de conștientizare a publicului cu privire la consumul de alcool, precum și la efectele și riscurile acestuia”, a declarat Tudor Furir, președintele Spirits România.

Chestionarul privind consumul responsabil de alcool este disponibil în 19 țări europene, la inițiativa Spirits Europe. În România, acest demers este coordonat de Spirits România, asociație patronală care reunește principalii producători și importatori de băuturi spirtoase din țară. Rezultatele chestionarului vor constitui baza unor noi programe informative și educaționale pe tema consumului responsabil de alcool

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2