Zeci de fabrici de lactate, la un pas de faliment!

Dupa cum se stie, de la 1 ianuarie 2014, procesatorii nu vor mai putea produce lapte conform curat, sanatos – n.r. amestecat cu cel neconform, potrivit unei directive a Comisiei Europene.
55 de unitati din tara unde este procesat lapte conform ?si neconform fara separare se afla acum in perioada de tranzitie, potrivit oficialilor Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare ?si Pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA , iar pe 31 decembrie termenul oferit de Comisia Europeana expira, informeaza Libertatea.
Astfel, e posibil ca multe dintre aceste puncte sa-?si sisteze activitatea. Marii fermieri sustin insa ca masura, care a fost impusa inca din anul 2009 ?si tot amanata, este una foarte buna ?si in beneficiul cetatenilor.
Un lapte sanatos este cel strecurat ?si tinut la 4 grade, ca sa nu dezvolte bacteriile, ?si provine de la o vaca bine ingrijita, care traieordm;te intr-un mediu curat, ne-a declarat dr. Mihai Petcu, fermier ?si preordm;edintele Asociatiei Crescatorilor de Vaci Holstein-Ro.
Potrivit acestuia, doar laptele care ajunge in fabrici este verificat, adica circa 30%, restul, care se foloseordm;te pentru autoconsum ?si vanzare la piata, nefiind supus niciunor controale. Cert este ca , dupa 1 ianuarie, nu se va mai putea vinde decat lapte sanatos, care sa respecte standardele impuse de Uniunea Europeana. Mai multe, pe www.libertatea.ro
Amintim ca, pentru aceste fabrici, exista posibilitatea trecerii la productia de branzeturi maturate n.r. FDL

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *