Workshop în sectorul agro-alimentar și al turismului, în teritoriul GAL Ceahlău

Workshop în sectorul agro-alimentar și al turismului, în teritoriul GAL Ceahlău

La inițiativa Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și a Centrului de Dezvoltare Montană Bicaz din cadrul Agenției Naționale a Zonei Montane, la primăria orașului Bicaz a avut loc un workshop care a abordat teme din sectorul agro-alimentar și al turismului, în teritoriul GAL Ceahlău.

La eveniment au participat reprezentanți ai administrației publice locale din localitățile Bicaz, Tarcău și Dămuc, reprezentanți ai GAL Ceahlău, Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și ai Agenției Naționale a Zonei Montane.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat conceptul Proiectului H2020 TeRRItoria ,,Cercetare responsabilă și Inovare la nivel teritorial prin implicarea actorilor locali de Cercetare & Inovare”.

Cu aceasta ocazie, s-au realizat analizele SWOT și a principalelor direcții de acțiune din cadrul strategiilor de dezvoltare locală, unul din elementele relevante fiind valorificarea resurselor din zonă, prin înființarea de Puncte Gastronomice Locale și camere de primire în cadrul fermelor țărănești, precum și valorificarea superioară a produselor agroalimentare atestate pe mențiunea de calitate „produs montan”.

A fost foarte apreciată implicarea Agenției Naționale a Zonei Montane în realizarea cursurilor de formare profesională destinate persoanelor care deservesc Punctele Gastronomice Locale.

În urma întâlnirii s-au stabilit liniile de cooperare privind proiectele care se vor realiza pentru zona montană din teritoriul GAL Ceahlău, urmând organizarea de noi sesiuni de lucru pentru continuarea abordării acestor tematici, prin implicarea Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și a Agenției Naționale a Zonei Montane.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *