Wine Monitor: An amar pentru comerțul european cu vin

Wine Monitor: An amar pentru comerțul european cu vin

Observatorul Vinului Vinitaly-Nomisma Wine Monitor a dat publicității ultimul raport privind afacerile de pe piața specifică a Uniunii Europene. În general, notele de analiză ale Observatorului Vinului Vinitaly-Nomisma Wine Monitor sunt realizate pe bază vamală.

Potrivit sursei citate,importurile (în valoare) din lumea celor doi cumpărători de top au scăzut în primele șase luni ale anului 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, cu 8,9% în Germania și 13,3% în Regatul Unit, cu un aprilie și mai negru: -19,7.

La fel ca în raportul referitor la țări terțe, Italia suferă și pierderi în Europa, dar limitează daunele, demonstrând cea mai variată gamă de oferte, în detalii, pe canalul de distribuție pe scară largă.

De fapt, în cele 6 luni, frumoasa țară a pierdut 1,3% din valoare în Germania și

15,6% în Marea Britanie, în timp ce în aprilie scăderea a fost de 12,8% și respectiv 6,5%.

Al doilea aspect, referitor la o situație incontestabil dificilă, dată nu doar de tendința înregistrărilor

vamale, dar și de scăderea prețului mediu și din stocurile mai mult decât probabile acumulate în

depozitele distribuitorilor și importatorilor, este contrabalansată de o capacitate de etanșare mai mare,  comparativ cu concurentul principal, Franța.

Rezultatul este o creștere a cotelor de piață din Germania (de la 36,8%, până la 39,9%), și o deținere substanțială a acestora în Marea Britanie. Alarma, dincolo de volumele comercializate, însă, provine din prețul mediu: -18% în Marea Britanie și -7% în Germania în aprilie, comparativ cu trimestrul anterior.

„Presiunea asupra prețurilor este îngrijorătoare, a spus șeful Observatorului Vinitaly Nomisma Wine Monitor Observatory, Denis Pantini, mărturisind faptul că comercianții cu amănuntul fac

presiunea asupra producătorilor, de asemenea, în lumina primelor semne de recesiune care apar în aceste țări și asta va afecta inevitabil și achizițiile de vin ”.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *