Vincon se mandreste cu un vinars vechi de 35 de ani

Lista distilator romaneordm;ti de top nu poate fi completa fara gama produsa de Vincon Vrancea. cap de lista este vinarsul Jad, cu o vechime de 35 de ani. Pastrat in butoaie de stejar, vinarsul ?si-a definit personalitatea distincta ?si complexitatea pentru a oferi experienta pura a bogatiei aromatice. 35 de ani in butoaie de stejar, in permanent contact cu lemnul, pentru un buchet perfect conturat ?si o culoare aparte. 35 de ani de fidelitate pentru traditia vranceana ?si o experienta greu de egalat – aordm;a i?si descriu produsul reprezentantii Vincon Vrancea, unul din liderii pietei locale a vinurilor.
Este un vinars scump – o sticla de 700 ml poate fi cumparata cu 300-400 de lei, dar in acela?si timp cel mai vechi de productie autohtona. Pentru comparatie, un produs similar ca vechime ?si metode de preparare, dar realizat de o distilerie cunoscuta din Franta poate costa 3-700 de euro sau chiar mai mult. ordf;i se gaseordm;te destul de rar un vinars vechi de peste trei decenii.
Gama de produse a Vincon Vrancea mai cuprinde vinarsurile Miorita de 15 ?si 25 de ani ?si Dorobant 9 ani . Acestea sunt realizate in crama quot;Paradisquot; datorita rezervei de distilat de vin de peste 4.200 de butoaie este cunoscuta drept cea mai mare din Sud-Estul Europei prin cupajarea distilatelor obtinute prin metoda quot;Charentequot;, iar calitatile acestora au fost recunoscute de medaliile obtinute la concursurile internationale de profil.
Aceste sunt cele mai cunoscute distilate romaneordm;ti, insa nu sunt toate. Fie ca vorbim despre vinarsul Brancoveanu, Vasconi sau Zarea, de Horinca de Maramureordm; sau Palinca de Bran, abilitatile romanilor de a transforma fructele dulci in bauturi tari sunt departe de a fi epuizate. ordf;i in contextul in care consumatorul renunta la multe, dar mai greu la placerea de a ciocni un pahar cu prietenii, pare ca distilatele produse la noi nu vor ramane prea mult timp la invechit in butoaie.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *