Viitorul acvaculturii și pescuitului, negociat de miniștrii Agriculturii din UE

Viitorul acvaculturii și pescuitului, negociat de miniștrii Agriculturii din UE

După cum se transmite într-un comunicat oficial, domnul Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a participat la videoconferința miniștrilor agriculturii din UE.

Evenimentul a fost organizat de Președinția croată pentru a evalua măsurile adoptate în vederea limitării impactul negativ al pandemiei de coronavirus asupra sectorului agricol şi al pescuitului.

La videoconferință a participat și comisul european pentru pentru Mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius. Comisia a realizat o prezentare privind acțiunile întreprinse și cele planificate.

Referitor la sectorul pescuit, oficialul domnul Adrian Oros și-a informat colegii europeni ca România susţine măsurile adoptate de Comisie în cadrul Regulamentului Fondului European pentru Pescuit şi Afaceri Martime şi pregătește modificarea programului operațional, pe baza consultării sectorului pescăresc, în funcție de resursele financiare disponibile și de analiza în curs asupra efectelor pandemiei.

În acest sens, a fost evidenţiată necesitatea asigurării unei alocări corespunzătoare pentru noile măsuri din punct de vedere al eligibilității, dar și al sprijinului financiar efectiv. A fost propusă Comisiei posibilitatea analizei utilizării alocării financiare aferente anului 2021 pentru actualele programe operaționale.

În încheierea intervenției sale, ministrul Adrian Oros şi-a exprimat aprecierea faţă de eforturile prompte ale Comisiei de a aproba şi propune măsuri eficiente pentru gestionarea corectă a crizei sectorului agroalimentar şi a dat asigurări pentru întreaga disponibilitate a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România de a colabora cu Președinția Consiliului UE, Comisia Europeană şi celelalte State Membre în scopul continuării identificării şi adoptării, în regim de urgență, a măsurilor necesare sprijinirii sectorului agricol şi industriei alimentare.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *