Valeriu Stoica va exporta vin, in China

Retras de mai mult timp din viata politica, fostul liberal, Valeriu Stoica, si-a dedicat activitatea, atat meseriei sale de avocat, cat si noii sale pasiuni, viticultura si vinificatie, fiind proprietarul unei crame.
Avocatul Valeriu Stoica, care detine impreuna cu sotia sa Cristiana producatorul de vin Avincis, spune ca anul trecut a livrat 12.000 de sticle de vin in China, iar acum crama are comenzi din Suedia ?si exploreaza posibilitatea de a exporta in Marea Britanie.
Suntem o crama tanara. Chiar daca avem in spate 100 de ani domeniul de la Dragaordm;ani exista din 1904 -n.red. , noi am inceput investitiile in 2007, iar primul vin a fost lansat in 2010. Suntem in proces de consolidare a vanzarilor pe piata interna, dar incepem sa exploram ?si exporturile, a spus Valeriu Stoica.
La nivelul acestui an, exporturile sunt estimate la 20% din volumul vanzarilor, iar in trei – patru ani Avincis ar putea ajunge sa realizeze 40% din rulaj la export, arata o estimare a avocatului.
Nu suntem mari producatori, prin urmare trebuie sa gasim niordm;e de piata. La export vrem sa ducem soiuri traditionale, Crampo?sie, Feteasca Neagra, Tamaioasa Romaneasca, Negru de Dragaordm;ani, a adaugat pentru ZFCorporate, Valeriu Stoica.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *