Vacantele gastro-nutritioniste vs. croazierele medicale sau de rigola

Perioada 2010-2012 devoala public o ramura fara atractii naturale, urbane sau culturale: turismul medical. Mai pe ordm;leau, vest-europenii doritori de servicii medicale complexe investigatii plurivalente, operatii, terapii anevoioase se inhamau la ceea ce agentiile de turism numeau croaziere medicale. Astfel, pacientii-turiordm;ti erau atra?si de clinicile din Est, unde preturile se aratau de 10-20 de ori mai mici decat cele din Germania, Olanda sau Austria, iar serviciile se ridicau intotdeauna deasupra celor prestate in citadelele de baordm;tina.
Non-ineditul Rutei Branzeturilor din Costa Rica
ordf;i fiindca turismul medical s-a dezumflat datorita alinierii, de catre doctora?sii noordm;tri, a tarifelor medicale, la cele din vestul ?si nordul comunitar, drumetiile cu traseu stabilit ale turiordm;tilor straini au cotit-o. Interesul major, atat cat s-a aratat, a vizat escapadele scurte prin agropensiuni, turismul montan asociat interventiilor ISU sau croazierele danubiene cu popasuri in porturi fara grupuri sanitare.
Cum necum, instrumentele de informare ne arata ca atractia de vacanta cu greutate a romanilor o constituie tot Litoralul indiferent de starea in care se afla , iar turiordm;tii straini care nu incearca Marea fara Plaja, ar prefera sa se inece in berea Centrului Istoric. O spun statisticile facute pe genunchi, in tandem cu foile ?si televiziunile de ordm;tiri, ferindu-se parca de documentarile reale.
Nu e mult de cand un jurnal agricol exploda prezentand ineditul fantastic al Rutei Branzeturilor din Turialba, Costa Rica, unde o adunatura de ferme din Santa Cruz-ul local nu cel din Argentina, Bolivia, Chile, Brazilia sau Capul Verde organizeaza festivalul Feria del Qeso din Santa Cruz, cel mai mare eveniment culinar din Costa Rica … Este o luna de placeri pentru iubitorii de lactate ?si branzeturi… ordf;i nu ne indoim ca aordm;a este; avem insa rezerve vizavi de ineditul ?! evenimentului.
Mai, sa fie! A fost pusa la colt Sambra Oilor indigena, numai pentru ca, la evenimentul din Tara Oaordm;ului, vin turiordm;ti din toate tarile europene, in timp ce festivalul costarican este pur autohton, datorita lipsei totale a drumurilor ?si prezentei unor localnici imbracati in costume populare de teroriordm;ti?
Peste toate, festivalurile gastronomice, tururile viticole, croazierele piscicole sau mai nou tururile nutritioniste, care includ zeci de localitati din Romania ?si Republica Moldova, par sa fie bine ascunse de promotorii manelismului turistic sezonier. Nu mai mira probabil pe nimeni ca, de pe siteul Digi24, aflam: Cartierul Ferentari din Capitala ocupa locul patru in topul celor mai urate destinatii de vacanta din lume… destinatii de vacanta? Cat costa oare un sejur cu droguri, langa groapa de gunoi?
Sarbatoarea Floriilor, turneul in care iti alegi peordm;tele ?si distractia
Cu toate acestea… avem. Avem turism de neuitat ?si nepromovat, care ofera neconditionat: aventura, exotism ?si relaxare. Cam aordm;a ar putea fi simplu catalogata, dintre multe altele, ruta turistica organizata pe parcursul a 3-4 zile in Delta ?si in Dunarea Veche. Nu putem vorbi de o simpla croaziera, in care pasagerii unei nave admira peisajele.
Turneul all inclusive organizat de Sarbatoarea Floriilor cuprinde transferul spre Tulcea, de unde turiordm;tii pleaca spre locurile exotice cu hotelul plutitor, pe care il vor schimba dupa un foc de tabara specific cu ordm;alupe sau lotci traditionale. Criordm;an, Letea, Gorgova, Mailuc sau Sulina sunt alte destinatii, unde vizitatorii sunt indrumati spre pescuit, sporturi nautice, drumetii etc.
Nu lipseordm;te Claca pescareasca. Aici oamenii baltii fac demonstratii de prins, curatat ?si gatit peordm;te in natura. Este de neuitat croaziera dintre Letea ?si Sulina vechiul Porto-Franco al marinarilor, aventurierilor, piratilor, femeilor uordm;oare, lucratorilor platiti in aur, etc . De-a lungul croazierei, turiordm;tii vor fi invatati sa cante ?si sa danseze pe muzica traditionala, specifica vechilor locuitori ai Sulinei.
Pace intre turismul medical ?si cel nutritionist
Incepand din mai 2014, ?si-a facut loc primul proiect turistic-wellness din Romania: Programul de vitalizare ?si detoxifiere, organizat de Mona Barlinga – specialist in nutritie ?si coordonat de echipa de medici ?si nutritioniordm;ti ai Centrului Medical Homeopat ASC Clinic Braordm;ov. Coordonatorii programului, cu sprijinul ?si colaborarea mai multor medici din specialitati diferite, ofera solutii personalizate, recomandand pachetul optim, care sa duca la cele mai bune rezultate, avand un singur scop: acela de a oferi turiordm;tilor o intalnire cu sanatatea, energia ?si echilibrul. Programul, aplicat la clinica de sub Tampa, se adreseaza indeosebi celor care sufera de pe urma stresului, celor care doresc sa depaordm;easca haosul alimentar, celor care vor sa i?si normalizeze greutatea corporala.
Vinurile de soi, apreciate ?si de nebautori
Tururile turistice vinicole organizate in Republica Moldova se ridica, la randu-le, mult deasupra ineditului curei de cidru acru, promovat ?si servit in ghetourile sud-americane. Amprentele frunzelor de struguri Vitus Teutonica, ce numara mii de ani, au fost gasite nu departe de Navslavcea, pe malul Nistrului, iar strugurele, cu aroma sa imbietoare de toamna reprezinta cartea de vizita a Republicii Moldova. Se pare ca forma unui ciorchine de strugure oferita de harta tarii nu este intamplatoare.
Clasata printre primele zece tari producatoare de vin din lume, Moldova incearca ?si reuordm;eordm;te sa i?si inalte calitatea produsului ?si prin tururi viticole. Turiordm;tilor le sunt prezentate opt dintre cele mai faimoase beciuri vinicole, unde sunt prelucrate ?si pastrate cele mai vechi colectii.
Imbiati sa guste din unicatele ce dateaza de la inceputul secolului trecut, oaspetii primesc cate o piesa de colectie intru amintire, la finalul vacantei Legenda turnata in sticla.
Sunt numai doua-trei oferte turistice indigene aflate la indemana, alese ?si prezentate aleatoriu dintre destinatii de vacanta, pentru care promovarea cu succes reprezinta o necunoscuta amara.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *