Unilever va investi un miliard de euro în acțiuni de sustenabilitate

Unilever va investi un miliard de euro în acțiuni de sustenabilitate

După cum informează FoodNavigator, Unilever a adoptat un nou set de măsuri și angajamente menite să îmbunătățească sănătatea planetei prin acțiuni care să combată schimbarea climatică, să ajute la protejarea și regenerarea naturii și la conservarea resurselor pentru generațiile viitoare.

Potrivit comunicatului, compania își asumă angajamentul față de zero emisii ale produselor până în 2039, de la aprovizionarea cu materialele pe care le folosește și până la punctele de vânzare ale produselor noastre.

De asemenea, Unilever va susține și va lucra cu o nouă generație de fermieri și mici proprietari agricultori, prin dezvoltarea de programe care să protejeze și să regenereze pădurile, solul și biodiversitatea. Nu în ultimul rând, compania va colabora cu guvernele și alte organizații abilitate pentru a îmbunătăți accesul la apă în comunitățile care întâmpină dificultăți în accesarea resurselor de apă.

Pentru a avansa cu aceste acțiuni, brandurile Unilever vor investi 1 miliard de euro într-un nou Fond pentru climă și natură. Acesta va fi utilizat în următorii 10 ani pentru realizarea unor acțiuni de impact prin proiecte ce vizează reîmpădurirea, captarea carbonului, protejarea vieții sălbatice sau conservarea resurselor de apă.

Alan Jope, CEO Unilever, a enumerat principalele ținte:

-Combaterea crizei climatice

-Protejarea și regenerarea naturii

-Lanț de aprovizionare fără defrișări, până în 2023.

 -Promovarea unui nou Cod pentru Agricultură Regeneratoare pentru toți furnizorii.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *