Ulei de măsline pentru facilitarea acreditării produselor analoge de carne

Ulei de măsline pentru facilitarea acreditării produselor analoge de carne

Brandul de carne pe bază de plante Heura a descoperit un analog de grăsime care utilizează ulei de măsline extra virgin, despre care pretinde că îi permite să lanseze ”cel mai sănătos burger din lume”, notează FoodNavigator.

Start-up-ul spaniol a introdus un burger pe bază de plante fabricat dintr-un analog inovator de grăsime care transformă uleiul de măsline extravirgin într-o grăsime solidă.

Echipa de cercetare și dezvoltare Heura a formulat un analog de grăsime solidă pentru a da textura și mușcătura cărnii de vită din uleiul de măsline extravirgin, care este mai sănătos și mai durabil decât uleiul de cocos. Potrivit companiei, grăsimea aduce experiența senzorială a cărnii, ajută la reducerea impactului asupra mediului al consumului de animale și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară.

”Cea mai mare provocare cu care se confruntă industria vegetală a fost crearea unui burger cu suculența cărnii de vită, fără a utiliza cantități mari de grăsimi”, a declarat, pentru Colectivul FoodNavigator, CEO-ul Heura, Marc Coloma. ”Inovația noastră oferă suculență fără probleme de grăsimi saturate”.

Burgerul fără carne de la Heura conține cu 64% mai puțină grăsime decât un burger tradițional de vită, a susținut el. Burgerul conține, de asemenea, cu 85% mai puține grăsimi saturate decât carnea de vită și are cu 11,3% mai multe proteine ​​pe calorie. ”Un alt rezultat al faptului că ai mai puține grăsimi este că vei avea un aport mai mare de proteine. Deci, din punct de vedere nutrițional, este un produs mai echilibrat”.

Coloma a spus că până acum, singura modalitate de a obține suculența unui burger animal în opțiunile pe bază de plante a fost utilizarea cantităților mari de grăsime din uleiuri. ”Acest lucru a însemnat că mulți burgeri pe bază de plante s-au concentrat doar pe furnizarea experienței senzoriale a cărnii, în timp ce conțineau aproape aceeași cantitate de grăsime ca un burger animal”.

Echipa Heura de cercetare și dezvoltare a găsit soluția la această problemă după peste 1.000 de încercări, iar noul burger realizează echilibrul perfect dintre ingrediente și factori ambientali pentru a oferi experiența cărnoasă și suculentă a unui burger animal cu doar 6,5 grame de grăsime.

Lorena Salcedo, Manager Dezvoltare Produse Noi la Heura, a explicat: ”Când vizualizăm grăsimea de la un burger sau uleiul de cocos din supermarket, acestea sunt solide. Acest lucru se datorează faptului că ambii au un conținut ridicat de grăsimi saturate.

A trebuit să reproducem acest lucru cu un ulei lichid (monoinsaturat) și să reducem la minimum utilizarea acestuia pentru a reduce cantitatea de grăsime de pe burger. Am analizat ambele structuri separat, burgerul de carne de vită și uleiul de măsline extravirgin pentru a obține experiența uneia din valorile nutriționale ale celeilalte. Când vedeți esența a ceea ce aveți cu adevărat nevoie, este ușor să vedeți cel mai eficient mod de a ajunge acolo”.

În timp ce cel mai mare impact este asupra suculenței, Coloma a recunoscut că tranziția culorilor, aroma și gustul rămân o provocare, deși notele de ulei de măsline extravirgin sunt mascate cu aromă și condimente.

După lansarea puiului pe bază de soia în 2017, cel mai recent burger pe bază de plante Heura va fi lansat în noiembrie. ”Aceasta este o inovație pe care o vom aplica în toate produsele noastre din carne de vită și carne de porc”, a declarat Coloma.

Compania, prezentă în 3.000 de puncte de vânzare în Spania, Andorra, Portugalia, Franța, Olanda, Singapore, Hong Kong, Chile , și Regatul Unit – intenționează, de asemenea, să lanseze alte produse folosind analogul pe bază de ulei de măsline.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *