UE va reglementa lanțul de aprovizionare cu cacao

UE va reglementa lanțul de aprovizionare cu cacao

Asociația Federală a Industriei de Cofetarie (BDSI), citata de ConfectionaryNews a declarat că salută cele mai recente evoluții din partea Comisiei UE și propunerile acesteia pentru o lege europeană a lanțului de aprovizionare.

BDSI a spus că proiectarea responsabilă a lanțurilor de aprovizionare și valorice și sustenabilitatea sunt probleme importante pentru industria germană de cofetărie. „Cu toate acestea, pentru industria germană de cofetărie, proiectarea practică a regulamentului planificat este esențială”, a spus acesta.

„Companiile predominant mijlocii din Europa nu pot elimina singure nemulțumirile din multe alte părți ale lumii, cu siguranță nu cele în care politica a eșuat până acum”, a declarat Dr. Carsten Bernoth, director general al BDSI.

„Legea europeană planificată a lanțului de aprovizionare trebuie, prin urmare, să rămână fezabilă pentru companiile din Europa. De asemenea, nu trebuie să conducă la retragerea completă a companiilor din țările mai sărace, exacerband astfel problemele existente în aceste țări.”

El a spus, din punctul de vedere al BDSI, directiva poate fi eficientă doar dacă nu numai companiile sunt trase la răspundere, ci și dacă există cooperare cu partenerii lor în lanțul de aprovizionare și, de asemenea, sunt susținuți.

BDSI a spus că vede un aspect pozitiv al proiectului de lege prin faptul că propunerea de lege europeană a lanțului de aprovizionare recunoaște în mod expres certificarea și testarea de către terți independenți drept „instrumente eficiente”.

Producătorii din Germania joacă deja un rol de lider la nivel mondial, conform BDSI, folosind 77% cacao și peste 90% ulei de palmier, care sunt certificate conform standardelor de durabilitate.

Iat[ declarația BDSI:

În numeroase țări din întreaga lume, din care industria de cofetărie obține și materii prime, drepturile omului nu sunt încă respectate, deși aceste țări au semnat convențiile internaționale relevante. Controalele guvernamentale sunt insuficiente sau încălcările nu sunt urmărite penal.

În mare parte, pentru companiile de cofetărie de dimensiuni medii din Germania, în practică, nu este posibil să reglementeze singure zonele de cultivare a cacaoului din Africa de Vest.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *