TVA de 9 % pentru berea la halba

Un amendament la Codul Fiscal, adoptat de Parlament ar putea duce la ieftinirea berii #65519; insa numai cea la draft, informeazaProTV. Este vorba despre un proiect de Ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Codului Fiscal care a trecut miercuri de Camera Deputatilor, dupa ce fusese adoptat de Senat.
Proiectul se refera la reducerea cotei de TVA la 9% pentru diverse produse alimentare si bauturi, printre care si berea la halba. Modificarea in acest sens a fost propusa de deputatul Adrian Merka din Comisia pentru buget, finante si banci a Camerei si se refera la quot;berea incadrata tarifar la codul NC 22 03 00 10quot;, arata sursa citata.
quot;S-ar putea colecta mai multe venituri prin cresterea vanzarilor de bere la draft, intrucat adaosul comercial este mai mare in HORECA, iar noi locuri de munca vor putea fi create, mai ales pentru categorii defavorizate precum persoane mai putin calificate, studenti, tineri fara experientaquot;, a explicat Adrian Merka. Guvernul a intentionat reducerea TVA la 9% si la produsele alcoolice neaccizate, respectiv vin si bere, dar Ministerul Finantelor a prezentat o directiva a Uniunii Europene care interzice aceasta masura, in luna aprilie, premierul Victor Ponta.
quot;Recunosc si imi asum aceasta vina, am vrut sa reducem TVA la 9% si la produsele alcoolice neaccizate, mai pe romaneste, vinul si berea, dar a venit directiva Uniunii Europene. Ministerul de Finante ne-a aratat directiva care ne interzice acest lucru si, ne pare rau, am scos in ultimul moment din textquot;, spunea Ponta, citat de Mediafax.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *