Tranzacție pe piața soluțiilor de filtrare din Industria Alimentară a României

Tranzacție pe piața soluțiilor de filtrare din Industria Alimentară a României

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Filtration Group Corporation, SUA, prin Clear Edge Filtration GmbH, Germania, a preluat IBS Filtran Kunstsoff/Metallerzeugnisse GmbH.

Filtration Group Corporation deține deja 60% din pârțile sociale ale IBS, iar în urma tranzacției a achiziționat și restul de 40%, obținând, astfel, control unic asupra companiei germane.

Filtration Group Corporation oferă o gamă largă de soluții de filtrare pentru industriile: alimentară, a băuturilor, apei, microelectronicelor, telecomunicaţiilor, a mediului înconjurător, medicală, farmaceutică, a bioştiinţei, fluidelor hidraulice, de minerit, finisaje industriale şi sectorul energetic.

IBS Filtran Kunstsoff/Metallerzeugnisse GmbH, Germania, produce și distribuie sisteme de filtrare pentru producătorii de autovehicule și transmisii, în special în Europa. IBS nu are subsidiare.

Atât Filtration Group Corporation, SUA, cât și IBS Filtran Kunstsoff-/ Metallerzeugnisse GmbH, Germania au vânzări pe teritoriul României.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *