Tort de doi metri, la expozitia de torturi de nunta, de la Miercurea Ciuc

Un eveniment deosebit pentru gurmanizi a avut loc in acest week/end, la Miercurea Ciuc, unde s-a desfaordm;urat prima expozitie de torturi special pentru nunti, decorate cu flori natural! Aici a fost prezentat tortul de hellip;2 metri!
Macheta tortului are 180 de centimetri, opt etaje, un diametru de 90 de centimetri si pentru decorarea lui s-au folosit 12 kilograme de martipan si peste 150 de flori naturale, in special trandafiri.
Managerul cofetariei, Bartis Botond, a declarat pentru Agerpres ca in cadrul expozitiei, despre care spune ca este prima de acest gen din Transilvania, sunt prezentate, in total, 12 machete de torturi, care au quot;stiluri diferite mdash; moderne, traditionale, minimalistemdash;, iar pentru decorarea lor s-au folosit, in total, 50 kilograme de martipan si peste 350 de floriquot;.
In cadrul expozitiei a avut loc ?si o degustare de 13 gusturi noi si speciale de torturi de nunta, tendinta in domeniu fiind aceea de a se folosi creme usoare, combinate cu fructe de sezon.
quot;Noi am folosit zmeura, pentru ca vorbim de o expozitie pentru sezonul de primavara-vara, capsuni si cirese. De asemenea, am folosit foarte multa frisca naturala, ciocolata alba si ciocolata cu lapte. Ciocolata neagra am folosit-o mai putin in creme si mai mult in piscoturi. Tendinta este ca piscotul sa fie inchis la culoare, iar crema tot mai deschisaquot;, a explicat Bartis Botond.
El a tinut sa puncteze ca in cadrul expozitiei este prezentat un concept nou mdash; barul de deserturi mdash; ce nu are traditie in Harghita, dar care in Europa de Vest este foarte popular.
quot;Este vorba de wedding bar, un bar cu deserturi pentru o singura persoana, mini-deserturi, creme la pahar, mousse-uri, mini-prajituri cu piscoturi, cu crema de vanilie, de ciocolata si decorate cu diferite fructe. Avem 30 de sortimente de deserturi, care pot fi degustatequot;, a spus Bartis Botond.
Pentru realizarea celor 12 machete de torturi de nunti au lucrat zilnic cate zece persoane, timp de doua saptamani. Machetele propriu-zise au fost realizate de maestrul cofetar Ferenczi Kinga, iar decoratorii florali au fost cei care au dat un plus de culoare si eleganta produsului final. quot;Am folosit aproximativ 400 de flori naturale, in functie de stilul si culoarea tortului. Torturile sunt decorate cu garoafe, trandafiri, orhidee, crizanteme sau frezii. Tendinta este de folosire a florilor naturale atat pentru decorare, cat si a florilor comestibile, in interiorul torturilorquot;, a declarat pentru Agerpres, Otilia Gudana, decorator floral din Miercurea Ciuc.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *