Tohani prezice un an excelent pentru Feteasca Neagră

Tohani prezice un an excelent pentru Feteasca Neagră

Tohani România anunță că vinul din acest an va fi unul de excepție, atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ, producția de struguri de calitate superioară fiind în creștere cu peste 20% față de anul precedent.

Deși primăvara nu a fost prietenoasă din punct de vedere al temperaturilor și precipitațiilor, vremea s-a menținut caldă și favorabilă pentru soiurile cultivate, strugurii fiind mai echilibrați din punct de vedere al acidității și mai fructați, o asigurare că vinul rezultat din producția de anul acesta va fi unul excepțional.

De la culegere, macerare, fermentare și până la îmbuteliere, la Tohani se folosesc cele mai potrivite tehnici și metode de a pune în valoare ceea ce oferă podgoria de 365  hectare, pentru a reflecta personalitatea fiecărui soi.

Anul acesta, deși primăvara capricioasă a pus sub semnul întrebării producția de struguri, apropierea sezonului culesului oferă perspective optimiste asupra vinului ce va purta pe etichetă anul 2021, atât din punct de vedere cantitativ, dar mai ales calitativ.

Redresarea vremii în iunie a influențat direct calitatea strugurilor de la Tohani, chiar dacă acest lucru a înseamnat amânarea cu câteva săptămâni a culesului, față de o perioadă obișnuită din punct de vedere climatic.

Pe de altă parte, potrivit unui sondaj realizat de companie, Feteasca Neagră este vinul roșu preferat de români

De altfel, potrivit unui sondaj recent efectuat online de Tohani la nivel național, peste 50% dintre români ar prefera vinul roșu.

Când spun vin roșu, 87% dintre respondenți se gândesc la un soi românesc, iar soiul care le vine imediat în minte este Feteasca Neagră (78%). Sondajul a fost efectuat online în perioada 1-25 septembrie 2021, cu 366 de respondenți, 52% bărbați.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *