Toblerone își mută producția în Slovacia

Toblerone își mută producția în Slovacia

Producătorul de ciocolată Toblerone, Mondelēz, va transfera din Elvetia o parte din producția emblematică a batoanelor sale triunghiulare de ciocolată în Slovacia, la sfârșitul anului viitor, invocând creșterea puternică și nevoia de a crește capacitatea de productie, noteaza ESMagazine.

„De la sfârșitul anului 2023, vom adăuga o producție limitată de Toblerone în Slovacia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Mondelēz, Livia Kolmitz, într-o declarație trimisă prin e-mail, confirmând un raport al radiodifuzorului elvețian SRF.

Companiile alimentare se confruntă cu o inflație ridicată a costurilor, dar Kolmitz nu a legat această mișcare de presiunile costurilor, invocând în schimb o creștere puternică, ceea ce înseamnă, de asemenea, că firma va crește capacitatea la unitatea de producție elvețiană din Berna.

Toblerone a fost lansat pentru prima dată în 1908 și a fost produs exclusiv în Elveția de la începutul anilor 1990.

Ambalajul său prezintă faimosul munte Matterhorn elvețian și face reclamă „ciocolată elvețiană cu lapte”.

Conform regulilor stricte elvețiene de etichetare, ciocolata făcută în străinătate nu poate fi numită „elvețian”, dar Kolmitz a refuzat să comenteze dacă Toblerone își va schimba ambalajul.

În luna mai a acestui an, Mondelēz International a anunțat că își va vinde afacerea cu gumă de mestecat, inclusiv mărcile Trident și Dentyne, pe piețele dezvoltate, precum și marca Halls pentru tuse, deoarece compania intenționează să se concentreze pe ciocolată și gustări.

Recent, gigantul de cofetărie a anunțat că intenționează să cumpere producătorul de batoane energetice Clif Bar & Company pentru 2,9 miliarde de dolari (2,75 miliarde de euro) pentru a-și extinde afacerea globală cu snack-baruri. Producătorul Cadbury a spus că va plăti și sume suplimentare vânzătorilor, în funcție de câștigurile sale de la Clif Bar.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *