Tetra Pak face progrese in realizarea obiectivelor de mediu

Tetra Pak, lider mondial in solutii de procesare ?si ambalare a alimentelor, a anuntat ca a facut progrese semnificative in 2013, pentru atingerea obiectivelor de mediu stabilite pentru 2020, concentrandu-se pe dezvoltarea de produse sustenabile, reducand amprenta de carbon pe intregul lant de productie ?si marind procentul de reciclare a ambalajelor sale. Pentru a dezvolta produse mai sustenabile, Tetra Pak urmareordm;te creordm;terea gradului de folosire a materialelor regenerabile, provenite din resurse naturale care se regenereaza cand sunt administrate responsabil, precum celuloza ?si trestia de zahar. In medie, 75% din ambalajul Tetra Pak este carton, care provine din celuloza. Fiind o companie certificata de catre Forest Stewardship Counciltrade; FSCtrade; , Tetra Pak ?si-a luat angajamentul de a folosi carton provenind din paduri administrate responsabil ?si din surse controlate ?si ?si-a propus sa foloseasca 100% carton certificat FSC.
Astfel, Tetra Pak a crescut furnizarea de carton certificat FSC la 41% in 2013, fata de 38% in 2012. In tot acest timp, 32 de miliarde de ambalaje certificate FSC au ajuns la consumatori anul trecut, ceea ce reprezinta o creordm;tere de mai mult de 5 miliarde comparativ cu 2012. In plus, pe termen lung, Tetra Pak i?si propune sa dezvolte un ambalaj, care sa provina 100% din resurse regenerabile. In 2013, compania a facut un pas important prin lansarea LightCaptrade; 30, un capac din polietilena de inalta densitate PEID fabricata din trestie de zahar. Astfel, din portofoliul companiei, in 2013 peste 1,1 miliarde ambalaje cu acest tip de inchidere, au ajuns pe piata, aproape dublu fata de 2012.
Tetra Pak ?si-a stabilit obiectivul de a pastra amprenta de carbon pana in 2020, la nivelul celei din anul 2010, chiar daca i?si extinde operatiunile. Pentru a realiza acest lucru, au fost introduse o serie de initiative, inclusiv dezvoltarea ?si auditarea unui sistem de masurare ?si raportare, aliniat standardului Green House Gas Protocol Corporate Value Chain Standardul de masurare a emisiilor de gaze cu efect de sera . In perioada 2010 – 2013, Tetra Pak a redus emisiile in operatiunile proprii, cu 2000 de tone de dioxid de carbon echivalent, de?si a inregistrat o creordm;tere cu 12% a numarului de ambalaje vandute. Mai multe, pe revista-piata.ro

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *