Tendințe în industria băuturilor funcționale în 2023

Tendințe în industria băuturilor funcționale în 2023

Problemele legate de lanțul de aprovizionare, termenele de livrare mai lungi și deficitul de forță de muncă reprezintă în prezent o provocare la nivel de industrie. În aceste momente dificile, poate fi ușor doar să acordați atenție cerințelor imediate și să uitați să vă concentrați pe ceea ce urmează, avertizează BeverageDaily.

Cu toate acestea, îmbunătățirea și inovarea continuă sunt esențiale, mai ales atunci când situația devine grea.

Cu un portofoliu de ultimă oră de ingrediente funcționale, botanice și peste două decenii de experiență, Applied Food Sciences (AFS) ajută mărcile să rămână la curent cu ceea ce este în tendințe în industrie. Iată cinci tendințe despre care AFS consideră că vor modela industria în următorii ani.

Energie focalizată cu mai puține agitații

Consumatorul mediu va avea aproximativ 220 mg de cofeină pe zi [i]. Dar formele convenționale de cofeină pot avea efecte secundare nedorite, cum ar fi sentimente de anxietate și agitație, care fac dificil să stai nemișcat și să te concentrezi [ii].

Acest lucru se datorează faptului că cofeina stimulează în mod tradițional eliberarea de epinefrină în organism (mai bine cunoscută sub numele de adrenalină), care poate produce o experiență similară cu răspunsul nostru de „luptă sau fugă” [iii].

În timp ce tremorurile musculare bruște și bătăile accelerate ale inimii pot fi de ajutor în situații care pun viața în pericol, acele senzații de nervozitate nu sunt benefice atunci când studiezi pentru o facultate la jumătatea cursului sau când pregătești un raport TPS pentru domnul Lumbergh (a se vedea Office Space Memes).

Imunitatea organică

Poate fi o surpriză că majoritatea vitaminelor sunt derivate sintetic. Ciudat, având în vedere că vânzările de produse organice din SUA se ridică la noi culmi de la an la an, depășind 62 de miliarde de dolari în vânzări în 2020 [iv].

Vitaminele sunt unul dintre ultimele segmente de ingrediente care se aliniază acestei tendințe, chiar dacă peste 70 de fructe și legume conțin niveluri nutritive de vitamina C care pot contribui la o dietă sănătoasă.

Valoarea recomandată a vitaminei C pentru adulți este de 90 mg zilnic [v]. Din păcate, multe surse naturale nu sunt suficient de puternice sau stabile pentru a atinge aceste niveluri în majoritatea aplicațiilor pentru băuturi. Datorită eforturilor continue de descoperire a ingredientelor și noilor tehnici de extracție, companiile au lucrat pentru a dezvolta extracte de vitamina C derivate din natură.

Întinerirea, revigorează și revigorează

Nu dormi la detoxifiere. Mult diferit de o „curățare” digestivă, funcția principală a ficatului nostru este de a filtra și elimina toxinele la nivel celular. În timp ce mulți consumatori încearcă să trăiască cea mai bună viață, ei sunt, de asemenea, conștienți de faptul că factorii de mediu și anumite alegeri ale stilului de viață le vor afecta sănătatea generală și sentimentele de vitalitate.

Din fericire, corpul nostru este bine echipat pentru a elimina toxinele, iar băuturile pot fi un sistem inovator de livrare pentru a ajuta la îmbunătățirea sistemului natural de detoxifiere al corpului nostru.

Proteine ​​vegetale: Crema culturii

Vânzările de alimente pe bază de plante care înlocuiesc direct produsele de origine animală au crescut cu 27% în ultimul an, atingând venituri de 7 miliarde de dolari [vii]. Poate și mai convingătoare este oportunitatea care apare atunci când aduceți cânepă în stală.

Imaginează-ți asta – până în 2030, suprafața autorizată din SUA pentru cultivarea cânepei se așteaptă să crească la peste 9 milioane de acri. Dar experții prevăd că aproape 80% din viitoarea alocare de cânepă se va îndrepta către cereale (pentru proteine ​​pe bază de plante), nu CBD [viii].

Semințele de cânepă conțin mai multe proteine ​​​​greutate/greutate decât migdalele, semințele de chia și semințele de in. De asemenea, au proprietăți impresionante de emulsionare și spumare, utile pentru laptele vegetal, cremele și băuturile înlocuitoare de masă.

„Când vine vorba de proteina din cânepă, caracteristicile senzoriale au fost principalul impediment în calea adoptării acesteia pe piață până acum”, raportează Jackson Zapp, VP de inovare la Applied Food Sciences (AFS).

„Am vrut să creăm ceva care să fie bazat pe alimente, așa că gustul a fost primordial. Pentru proteinele din semințe de cânepă, aceasta înseamnă îndepărtarea învelișului exterior și a particulelor sale verzi cu o tehnologie de ultimă generație de sortare a culorilor pentru a prezenta un ingredient curat care este alb în loc de verde și este lipsit de aromă amară asociată în mod obișnuit cu proteinele de cânepă.”

Condimente indiene pentru aromă și sănătate

Potrivit Mintel, consumatorii asociază condimentele indiene, cum ar fi ghimbirul și turmericul, ca fiind reconfortante și funcționale, făcându-le ideale pentru extinderea în aplicații pentru băuturi [ix].

Turmericul luminează experiența băuturii cu o culoare vibrantă auriu-portocaliu și o aromă aromată modernă.

Ghimbirul rămâne o plantă digestivă de încredere, care oferă un condiment reconfortant și încălzitor. Aceste arome se potrivesc perfect cu fructele și esențele florale pentru a aduce notele exagerate înapoi la pământ și pentru a adăuga complexitate oricărei băuturi.

Singura problemă este că gingerolii și curcuminoizii, compușii activi respectivi din aceste ingrediente ayurvedice, sunt hidrofobi, adică tind să se așeze și să cadă din aplicațiile lichide.

Surse:

[i] Fredholm, B. , Battig, K. , Holmen, J. , Nehlig, A. & Zvartau, E. Actions of Caffeine in the Brain with Special Reference to Factors That Contribute to Its Widespread Use. Pharmacol. Rev. 51, 83–133 (1999).
[ii] Mayo Clinic Staff Writers. Caffeine: How much is too much?. 2021
[iii] Krieger DR, Kalman DS, Feldman S, et al. The Safety, Pharmacokinetics, and Nervous System Effects of Two Natural Sources of Caffeine in Healthy Adult Males. Clin Transl Sci. 2016;9(5):246-251. doi:10.1111/cts.12403
[iv] McNeil, Maggie. Organic Trade Association survey says swing to home cooking in pandemic ignited sales. May 2021.
[v] FDA, Daily Value on the New Nutrition and Supplement Facts Labels. 2022
[vi] Morton J. Barbados Cherry. In: Fruits of Warm Climates. Miami: Julia F. Morton. 1987;204-207. 2014
[vii] SPINS retail sales data, April 6, 2021.
[viii] Whitney Economics – Déjà vu: An Economic Survey of the United States Hemp Cultivation Industry
[ix] Allmann, Emma. Mintel. U.S. Menu Trend Spotting: Indian-Inspired Beverages. 2022

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *