Supe din oase reciclate

Autor: Ioan serbanescu O femeie din Brooklyn, New York a renuntat la slujba de consultant la Microsoft pentru a se dedica noii sale idei de afaceri: productia de supe la cutie din oasele reciclate de la ferme.Intr-un articol publicat pe site-ul american Modernfarmer.com ?si preluat derecolta.eu, este prezentata povestea lui Rachel Mamane, un mic producator de supe congelate la cutie din Brooklyn, New York.Un fapt special al produselor sale este ca, fie ca vorbim de supa de pui, de vita sau de peordm;te, retetele cuprind un ingredient secret: in loc de carne, se folosesc oasele de la fermele din jurul New York-ului.Femeia spune ca, in felul acesta, vine in ajutorul micilor fermieri care intampina probleme in a scapa de resturile oaselor de la animale.Fermele industriale se descotorosesc de resturile de oase transportandu-le catre alte fabrici care le proceseaza, de obicei, in hrana pentru animale.De-a lungul timpului, aceste fabrici procesatoare de oase de ferma ?si-au dezvoltat afacerea astfel ca acum accepta numai cantitati industriale de oase.Micile ferme, care nu pot furniza o cantitate mare de oase, au trebuit sa gaseasca alte solutii pentru a scapa de reziduurile de animale. Multe ferme incearca sa vanda oasele in piata catre proprietarii de caini sau persoanelor care doreau sa le fiarba pentru a face propria lor supa.Insa oferta depaordm;eordm;te cererea, iar cei mai multi mici fermieri se vad nevoiti sa depoziteze in propria ferma resturile de oase. Prin afacerea sa, Mamane scapa fermierii de acest surplus, se arata in articolul citat.
Datorita succesului micii sale afaceri, Mamane a inceput sa calatoreasca in afara statului New York ?si a incheiat parteneriate cu alte cinci ferme, dar ?si cu o pescarie, trecand pe lista sa ?si o reteta de supa din oase de peordm;te.
In ultima perioada, nu mai trebui sa traverseze statul New York in cautarea de furnizori. Au inceput sa vina fermierii la Mamane pentru a-i oferi resturile de oase.
Dar pentru a accepta noi propuneri de colaborare din partea fermierilor, newyorkeza a trebuit sa-?si extina afacerea. Se pregateordm;te sa-?si punctul de lucru din Brooklyn in Hudson pentru a fi mai aproape de furnizori ?si unde inchirierea spatiului de productie costa mai putin. Aceste schimbari ii vor permite sa investeasca in creordm;terea productiei.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *