Stivuitoare cu un consum redus de energie

O mare parte a costurilor adiacente productiei, dar care se regasesc in pretul final al produsului, o reprezinta cheltuielile de functionare in sine a fiecarei unitati de productie. Printre acestea se numara ?si cele legate de manevrarea marfurilor care, prin natura lucrurilor, utilizeaza mijloace de transport intrauzinal. La randul lor, acestea pot fi: elevatoare, transportoare fixe sau mobile, electrocare, motocare, stivuitoare. O solutie pentru diminuarea acestor costuri o reprezinta utilizarea celor mai eficiente utilaje de acest tip. Prezentam in continuare una dintre optiuni, datele fiind preluate de la compania Linde Material Handling, unul dintre liderii mondiali in domeniu.
Aceasta pozitie este pe deplin justificata. Stivuitoarele Linde exceleaza nu doar in ceea ce priveordm;te tehnologia inovatoare recunoscuta, ci mai ales, datorita consumului mic de combustibil ?si a costurilor mici de operare care pot fi cu pana la 40% mai mici decat ale competitorilor. Calitatea inalta din productie este insotita ?si de standardul ridicat de service.
Tehnologie ecologica ?si eficienta
Linde PureMotion reprezinta numele generic dat intregii game de masuri de protejare a mediului adoptate de compania Linde pentru stivuitoarele sale. In fond, detinerea titlului de lider pe piata inseamna asumarea unor responsabilitati, incluzand aici ?si responsabilitatea fata de mediu ?si fata de conditiile de la locul de munca. Stivuitoarele Linde sunt extrem de silentioase ?si produc niveluri foarte scazute de substante poluante. Varianta motoarelor GPL ofera rezultate chiar mai favorabile. Eficienta energetica globala ridicata a tuturor motoarelor este neegalata pe piata ?si reprezinta cea mai importanta contributie la actuala dezbatere privind nivelul de CO2. Chiar ?si emisiile de particule, care au reprezentat cel mai important subiect al discutiilor recente, nu reprezinta o problema pentru stivuitoarele Linde, daca se tine seama ca sistemul hidrostatic original Linde nu necesita cutie de viteze, ambreiaj, diferential sau frane pe tambur.
Mai mult decat atat, consumul redus de combustibil al stivuitoarelor Linde produce o cantitate mica de emisii de particule. Nivelul scazut al emisiilor nu inseamna doar un nivel redus de zgomot, dar ?si producerea unor cantitati mici de substante
daunatoare. Un alt aspect cheie il reprezinta ceea ce este cunoscut ca vibratia la nivelul operatorului. Uniunea Europeana a stabilit noi limite privind nivelul vibratiilor la care este supus omul aflat intr-un vehicul. Cu toate performantele ridicate de manevrabilitate ?si vitezele mari pe care le ating, multe din stivuitoare depaordm;esc limita de nivel admisa. Prin conceptul de separare a catargului ?si al axului de ordm;asiu ?si de cabina operatorului, stivuitoarele Linde ofera operatorilor o experienta de conducere practic lipsita de vibratii, asigurand un post de lucru confortabil pentru operator, care nu solicita coloana vertebrala.
Caracteristici tehnice
Performanta ridicata ?si functionarea ecologica trebuie sa se desfaordm;oare simultan. Linde este cu un pas in fata concurentilor sai in mai multe privinte:
– consum redus de energie ?si combustibil;
– nivel scazut al emisiilor de particule prin emisiile minime de substante evacuate ?si absenta abraziunii placutelor de frana;
– necesita resurse pentru schimbul consumabilelor: placute de frana, ulei de diferential ?si de transmisie;
– emisiile de evacuare rezultate au un nivel mult mai mic decat limitele admise;
– nivel scazut al vibratiilor, avantaje pentru sanatatea operatorilor in timpul functionarii.
Limita admisa de UE pentru emisia de particule este de 50 mu;g/m3;. Prin particulele diesel ?si cele rezultate din placutele de frana, competitorii inregistreaza o poluare de aproximativ 84,2 milioane de metri cubi de aer, aproape de limita admisa – dar cu 183% mai mult decat poluarea pe care o realizeaza Linde H 25 D, de exemplu.
Cu cat competitia devine mai acerba, cu atat calitatea devine mai importanta. Calitatea este un factor motivant. ?si aduce profit. Luati ca exemplu productivitatea: stivuitoarele Linde sunt renumite pentru productivitatea lor ridicata, ceea ce reduce mult costurile operationale pentru fiecare ora de lucru. In plus, uordm;urinta ergonomica a manevrarii reduce timpii de operare cu pana la 10%, marind productivitatea. Suplimentar, prin conceptul deosebit al transmisiei Linde, sunt necesare mai putine piese consumabile ?si de cerinte minime de mentenanta, rezultatele fiind cu adevarat impresionante.
Pe langa design ?si caracteristicile tehnice unice, stivuitoarele Linde au fost construite pentru a fi durabile. In aplicatiile dificile de zi cu zi, ele sunt renumite pentru fiabilitatea lor. Nu este un fapt neobiordm;nuit ca un stivuitor Linde sa acumuleze 20.000 de ore de functionare ?si chiar mai mult, pe intreaga lui durata de functionare, economisind banii proprietarului cu fiecare ora de functionare.
Unul dintre motive il reprezinta transmisia hidrostatica, aceea care este deosebit de eficienta in ceea ce priveordm;te consumul de combustibil ?si care are mult mai putine piese componente fata de sistemele conventionale. Un altul, il reprezinta service-ul complet ?si reteaua de vanzari detinuta de compania Linde. Piesele de schimb sunt disponibile foarte rapid. Timpul pentru reparatii ?si mentenanta este redus la minim. Ca urmare, stivuitoarele Linde nu se opresc niciodata din lucru pentru mult timp.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *