Statie de epurare modernizata si adusa in parametrii NTPA de catre Aqua DP Technologies

Societatea clujeana Aqua DP Technologies activeaza in domeniul epurarii apelor uzate industriale de mai bine de un deceniu. Fondatorii societatii sunt doi cercetatori cu o experienta de peste 25 de ani, experienta concretizata in implementarea unor concepte noi in tratarea apelor uzate zootehnice. Si dupa infintarea societatii, cercetarea a ramas pasiunea fondatorilor,cautand cele mai bune solutii pentru tratarea apelor uzate industriale. Asfel, au ajuns in Romania Biopreparatele Microcatreg; . Combinand ingeniozitatea cu rezultatele dovedite a biopreparatelor Microcatreg; a rezultat formula de succes prin care societatea garanteaza obtinerea parametriilor indiferent de continutul apei uzate.
Solutiile tehnice sunt intodeauna oferite dupa cel putin o deplasare la fata locului, unde inginerii societatii fac o analiza amanuntita a locului de amplasare propus de beneficiar, precum si analizarea apei uzate rezultate in urma proceselor tehnologice.
Studiu de caz
Pentru acest studiu de caz s-a propus a fi analizata o statie de epurare cu o vechime de peste 15 ani care colecteaza ape uzate provenite de la un producator de mezeluri din judetul Cluj. Datorita cresterii productiei si a echipamentelor de calitate inferioara, erau inregistrate depasiri mari la parametri monitorizati. Depasind cu mult debitul maxim proiectat, a necesitat schimbarea partiala a echipamentelor, asfel incat sa poata prelua in medie 120 m3/zi cu varfuri de 150 m3/zi. Toate echipamentele continute in instalatie sunt importate de la furnizori de top. Montajul instalatiei este exclusiv din otel inoxidabil pentru aspect deosebit si datorita rezistentei prelungite la substantele corosive din apele uzate.
Aqua DP Technologies utilizeaza echipamente de cea mai buna calitate si durabilitate. In lista furnizorilor se regasesc Schneider Electric-Furnizor de piese si componente electrice necesare pentru automatizare si control; Hach Lange-echipamente si aparatura de laborator; Endress+Houser-senzori de monitorizare parametri; Landustrie – producator de pompe; Redox Water Technologie, Nordic Water-sisteme si transport; Pieralisisi Teknofanghi-echipamente pentru deshidratarea namolului; si, nu in ultimul rand Bioscience-produce si furnizeaza biopreparate Microcatreg;.
In tabelul de mai jos se pot observa valorile determinate la parametri monitorizati de autoritatile de control inainte de modernizare. Dupa cum se observa, toate masuratorile indica depasiri la parametri luati in observatie.
Dupa punerea in functiune si reglarea echipamentelor s-a trecut la partea de amorsare sau punerea in parametri a statiei de epurare. Daca in mod normal, aducerea in parametri dureaza pana la 6-8 luni, cu ajutorul biopreparatelor s-a redus timpul de amorsare pana la 2 luni.Specialistii departamentului Microcat din cadrul societatii Aqua DP Technologies au monitorizat instalatia pe intreaga perioada de amorsare facand analize periodice la apa de evacuare.Dupa 21 de zile de tratament, valorile parametrilor urmariti s-au incadrat sub limita maxima admisa, practic, statia de epurare a intrat in Parametrii NTPA 001.
Acest lucru a fost posibil cu ajutorul biopreparatelor Microcatreg; destinate amorsarii rapide a statiilor de epurare industriale. Pentru formarea namolului activ si aducerea in parametrii a statiei de epurare luate in studiu s-au utilizat urmatoarele biopreparate:-Microcat SXMRF special conceput pentru descompunerea substantelor organice si a grasimilor in statiile de epurare-Microcat DEN contine tulpini bacteriene pentru imbunatatirea activitatii biologice in conditii anoxice denitrificare -Microcat XNL este special conceput pentru reducerea Azotului amoniacal chiar si in conditii de temperaturi scazute.Pentru a se controla spumarea a fost utilizat un antispumant biocompatibil Microcat DF.Beneficiarul este multumit de rezultatele obtinute, drept urmare, a optat pentru curatarea si intretinerea canalizarilor sa utilizeze biopreparate din gama Microcatreg; cu aplicativitate in Industria Alimentara
Pe site-ul societatii este disponibila lista societatilor care au ales sa isi achizitioneze o statie de epurare performanta, lista din care puteti alege oricare instalatie pentru a o vizita, inainte de a demara investitia.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *