SpiritsEUROPE salută suspendarea tarifelor UE-SUA în comerțul cu spirtoase

SpiritsEUROPE salută suspendarea tarifelor UE-SUA în comerțul cu spirtoase

După cum anunță European Supermarket Magazine, SpiritsEUROPE, organizație profesională care reprezintă producătorii de băuturi spirtoase alcoolice la nivelul UE, a salutat suspendarea tarifelor la export de către Uniunea Europeană și Statele Unite, în cadrul negocierilor adiacente Tratatului de liber-schimb dintre cele două părți.

SUA și UE au convenit să suspende tarifele de export pentru patru luni și să se concentreze asupra soluționării litigiului privind industria aeronautică și a transportului aerian, din cadrul Tratatului amintit.

Comentând suspendarea, Ulrich Adam, directorul general al spiritelorEUROPE, a declarat: „Aceasta este o evoluție extrem de pozitivă și un pas crucial către o soluționare definitivă și permanentă a acestei dispute de lungă durată.

„Am dori să felicităm UE și SUA pentru atingerea acestui acord important, care se extinde și la multe sectoare independente, inclusiv la diverse spirite europene”.

Adam a adăugat că acest pas este „o ușurare imensă pentru toți producătorii acelor spirite europene care au fost afectați negativ de tarife în ultimele șaisprezece luni și ale căror exporturi au scăzut drastic ca urmare”, afectând locurile de muncă și creșterea, într-o situație dificilă a pieței din cauza criza COVID-19.

“Sperăm că atât UE, cât și SUA vor putea găsi acum o rezoluție definitivă și permanentă a litigiului Airbus-Boeing, precum și să soluționeze și disputa din oțel și aluminiu care încă rănește exporturile de whisky din SUA către UE”, a concluzionat Adam. .

Statele Unite au convenit, de asemenea, asupra unei suspendări de patru luni a tarifelor de represalii impuse mărfurilor britanice, cum ar fi whisky-ul scoțian.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *