Solariile legumicultorii din Matca, afectate de zapada

Chiar daca unii producatori agricoli sunt multumiti de caderile de zapada din ultimile doua zile, sunt ?si fermieri afectati. Printre ei se numara ?si legumicultorii din Matca, judetul Galati, pe care caderile de nea i-a obligat sa taie folia pe pe solariile cu structura din lemn, pagubele inregistrate ridicandu-se la 3.500 lei pentru 1.000 de metri patrati de solarii acoperite cu polietilena.
Legumicultorii din localitatea Matca au luat aceasta masura pentru a evita ruperea structurii de lemn a solariilor care le-ar fi compromis total investitiile.
Producatorii agricoli care au de suferit de pe urma acestor caderi de zapada sunt nemultumiti fiindca, ordm;anse ca aceordm;tia sa-?si recupereze o parte din bani nu prea exista. Potrivit declaratiilor facute in presa de Mircea Croitoru, preordm;edintele Societatii Agricole Legume-fructe Matca, solariile nu sunt asigurate, din cauza ca societatile de profil nu asigura astfel de constructii.
Domnia sa, ?si-a mai exprimat opinia ca ar fi putut ajuta destul de mult, in aceasta situatie, existenta unui Fond Mutual, insa intarzierea infiintarii unui astfel de organism reduce la zero posibilitatea de a primi vreo despagubire.
Mircea Croitoru mai afirma ca ceea ce s-a petrecut in ultimele zile va intarzia putin productiile de legume pe care are, insa nu al va impieica sa produca in continuare. El se aordm;teapta ca, in 2014, sa obtina aproximativ 10 tone de produs ?si mai precizeaza ca ce s-a petrecut acum nu va influenta preturile legumelor.
Legumicultorii din Prahova au avut ?si ei de suferit in 2012 de pe urma caderii unor cantitati insemnate de zapada. La vremea respectiva au fost distruse, in acest judet, peste 4,5 hectare de solarii, iar aceordm;tia au suportat pierderile tot din propriul buzunar. Mai multe, pe www.agroazi.ro

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *