Și batoanele proteice au devenit “indulgente”

Și batoanele proteice au devenit “indulgente”

Batoanele proteice sunt esențiale pentru narațiunea nutriției sportive care se generalizează, potrivit fondatorului Nutrition Integrated, Nick Morgan, vorbind la lansarea noului concept de proteine ​​Arla Foods Ingredients.

Batoane “light”

„Toată lumea trebuie să fie de acord ceea ce urmează în ceea ce privește gustul, textura și funcționalitatea batoanelor proteice, inclusiv o trecere către batoane cu proteine ​​mai mici și batoane mai mici”, a spus el.

Batoanele noi (lansate în ultimele 12 luni) conțin cu 8% mai puține proteine ​​​​și sunt cu 6% mai mici decât acum 12 luni, a spus Morgan, ceea ce demonstrează „diferența de poziție, percepție și mentalitate dintre un „baton proteic indulgent” și un” baton de ciocolată bogat în proteine’”.

El citează Milky Way HiProtein, Woo Protein Bar și Quest Candy Bar drept exemple cheie care demonstrează accentul sporit pus pe raportul dintre dimensiune și proteină.

„Batonurile proteice nu au zgâriat decât suprafața produselor de cofetărie sănătoase, iar următoarea generație va deveni din ce în ce mai înrădăcinată în viața noastră de zi cu zi ca hrană și hrană funcțională.”

Rată ridicată de inovație

Inovația în industrie este ridicată, cu o creștere netă raportată de 25% a lansărilor europene între august 2021 și 2022 și de 9% în America de Nord, a spus Morgan.

„Industria se schimbă la fiecare 12 până la 6 luni – ceea ce înseamnă că există un nou cel mai bun bar care se lansează la fiecare 12 până la șase luni, care înlocuiește cele mai bune baruri actuale de pe piață.”

Cu toate acestea, tendința pentru batoanele mici, bogate în proteine, prezintă o provocare pentru producători, cu un compromis general în profilul senzorial al produselor bogate în proteine, pe care consumatorii nu sunt dispuși să le tolereze.

„Nu sunt dispuși să facă compromisuri în ceea ce privește gustul sau textura și se așteaptă ca batoanele proteice să se potrivească cu batonul lor preferat de cofetărie”, a declarat managerul de dezvoltare a afacerilor Arla Foods Ingredients, Laima Liopinyte.

Ea a adăugat că, în ciuda cifrei de afaceri mari în materie de inovare, există încă o lipsă de soluții specializate pentru batoanele cu mai multe straturi: „Producătorii se confruntă cu o provocare de a crește nivelul de proteine ​​suficient de ridicat, păstrând în același timp aceeași răsfăț și textură.”

Robustă și tolerantă

Arla Foods a dezvoltat o soluție pentru producerea de batoane nutritive cu mai multe straturi, bogate în proteine, pentru a satisface cererea tot mai mare de batoane nutriționale funcționale pe piețele principale.

Numit „plug and play”, conceptul folosește trei ingrediente Lacprodan – EasyBar, Micelpure și SP-7017 – dezvoltate cu zer și proteine ​​din lapte pentru a furniza 17 g de proteine ​​pe 55 g batoane.

Ingredientele oferă o performanță îmbunătățită a produsului și un conținut nutrițional consistent, fără a afecta calitatea și dezirabilitatea (gustul sau textura), potrivit cercetătorului senior de aplicații, Christian Jonassen.

„Ingredientele Lacprodan sunt flexibile pentru aplicații multiple, pentru a permite încorporarea bogată în proteine ​​cu porții mai mici. Soluția are procesibilitate, ceea ce înseamnă că este robustă, tolerantă și nu necesită tratament special. De asemenea, garantează o textură excelentă pe toată durata de valabilitate.”

Soluție multistrat

Conceptul include trei ingrediente care vizează masa batonului, umplutura și acoperirea și pot fi utilizate în paralel pentru formate cu mai multe straturi sau ca bază pentru formulări individuale de marcă.

Lacprodan EasyBar este conceput pentru a spori proprietățile masei batonului. Conține 85% proteine, 5% grăsimi și 7% lactoză și oferă 32,8g la 100g porție, în timp ce conceptele de umplere și acoperire cu fudge – Lacprodan Micelpure și Lacprodan SP-7017 (codezvoltate cu producătorul ungar, Goteborgs Food) – oferă 31 g și, respectiv, 20,7 g de proteine ​​la 100 g baton.

Micelpure are „vâscozitate mare” și stabilitate ridicată la căldură și este potrivit pentru coextrudare și prelucrarea plăcilor. Fracția de acoperire cu zer, SP-7017, nu este călită, asigură un finisaj estetic lucios și oferă „de patru până la cinci ori mai multe proteine ​​decât ați face în mod normal”, conform lui Jonassen.

Compoziția totală a conceptului este de 64% masa batonului, 21% umplutură cu gust de caramel și 15% acoperire închisă la culoare, cu un conținut total de proteine ​​de 17 g per porție de 55 g.

Pe lângă faptul că sunt bogate în proteine, batoanele conțin un conținut ridicat de fibre și calciu și contribuie la creșterea și menținerea masei musculare și a oaselor normale.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *