Se închide celebra fabrică de biscuiți McVitie’s, veche de aproape 100 de ani

Se închide celebra fabrică de biscuiți McVitie’s, veche de aproape 100 de ani

După cum anunță BakeryAndSnacks, fondul de investiții Pladis, proprietarul McVitie, a anunțat planurile de a închide istorica fabrică de biscuiți din Tollcross, cu o vechime de peste 100 de ani, ceea ce va duce la pierderea a aproape 500 de locuri de muncă.

Exces de capacitate

Pladis a declarat că motivul care a stat la baza închiderii a fost „abordarea excesului de capacitate” pe piețele sale din Marea Britanie și Irlanda, după Brexit.

Compania operează șapte fabrici în regiune, împreună cu un hub de distribuție și birouri care împreună angajează mai mult de 4.600 de persoane. La nivel global, compania-mamă turcă Yildis Holdings operează 25 de fabrici în 11 țări, cu o forță de muncă totală de peste 16.000 de persoane.

 „Pladis găzduiește unele dintre cele mai iubite mărci din Marea Britanie, care au făcut parte din țesătura societății noastre de aproape două sute de ani”, a spus David Murray, MD pladis din UK&I.

„Pentru a le proteja pentru generațiile viitoare, trebuie să luăm măsuri pentru a aborda capacitatea excesivă din Marea Britanie. Această supracapacitate ne limitează capacitatea de a face investițiile corecte în capabilitățile viitoare pentru a face față schimbărilor foarte mari din industria noastră. ”

Acuze: ”Au rămas în urmă cu tehnologia”

Cu patru ani în urmă, Unite Scotland a ridicat temeri pentru viitorul fabricii, susținând că proprietarul său nu a fost angajat pe termen lung, deoarece a tăcut cu privire la investiția în modernizarea facilității, care a fost deschisă pentru prima dată în 1925 ca parte a lucrărilor Macfarlane și Lang’s Victoria Biscuit Works.

Prezența McVitie în Scoția datează din 1830, când a fost înființat producătorul de biscuiți McVitie & Price Ltd la Edinburgh.

Sindicatul GMB a lansat acum o campanie pentru a menține fabrica deschisă, mai ales că forța de muncă cu risc de disponibilizare este clasificată drept „lucrători cheie” în timpul pandemiei pentru a menține producția.

„Știm că această veste va fi dificilă pentru colegii noștri de la Tollcross. Prioritatea noastră este acum să le oferim sprijinul de care au nevoie în timpul procesului de consultare ”, a adăugat Murray.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *