Schimbare de proprietar pentru o marcă super-premium de rom

Schimbare de proprietar pentru o marcă super-premium de rom

BeverageDaily anunță că firma Brown-Forman va achiziționa marca Diplomático Rum și activele aferente de la Destillers United Group din Spania.

Familia de mărci din Venezuela Diplomático Rum este romul super- și ultra-premium nr. 1 și romul super-premium+ numărul 2 la nivel mondial, conform cifrelor IWSR.

Romul super-premium+ a crescut cu o rată anuală de 17% în ultimii cinci ani, romul reprezentând aproximativ 8% din băuturile spirtoase la nivel mondial. Diplomático este vândut în peste 100 de țări: cu piețe de top, inclusiv Franța, Germania și SUA.

În timp ce producătorul lui Jack Daniel, Brown-Forman, are un portofoliu extins de whisk(e)y, tequila și vodcă, Diplomático reprezintă „o intrare lider de piață în categoria rom super-premium cu creștere rapidă”.

Va câștiga familia de mărci alături de o unitate de producție din Panama, ca parte a tranzacției? Oficialii companiei spun ca, da.

„Această marcă de rom îmbătrânită are un ambalaj distinctiv, o poziționare puternică a mărcii și este un spirit de gust delicios”, a declarat Lawson Whiting, președinte și CEO, Brown-Forman Corporation.

Ca parte a achiziției, 100 de angajați se vor alătura lui Brown-Forman. Destillers United Group S.L. va continua să producă și să îmbătrânească rom Diplomático în distileria originală de la poalele munților Anzi.

„Suntem mândri că am fost pionier și am jucat un rol esențial în dezvoltarea categoriei de rom super-premium+ în întreaga lume. Diplomático Rum este gata să-și accelereze creșterea cu Brown-Forman, una dintre cele mai cunoscute companii de băuturi spirtoase și vinuri din lume”, a declarat Destillers United Group S.L.

„Împărtășim o cultură familială similară și știm că brandul va continua să construiască pe moștenirea noastră. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a aduce Diplomático Rum consumatorilor din întreaga lume.”

Diplomático Rum este format din trei game. Gama Tradițională include Planas, Mantuano, Reserva Exclusiva și Selección de Familia. Gama Prestige include Single Vintage și Diplomático Ambassador, ambele în vârstă de 12 ani și finisate în butoaie de sherry spaniol. Colecția Distilerie include o gamă de trei imbutelii de producție limitată care prezintă metodele de distilare ale distilerii.

Luna trecută, Brown-Forman a achiziționat marca spaniolă de gin super-premium Gin Mare; Urmând alte achiziții de mărci premium, cum ar fi Fords Gin în 2019 și BenRiach în 2016.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *