SavorEat a devenit prima firmă de ”carne” vegetală listată la Bursa de valori din Tel Aviv

SavorEat a devenit prima firmă de ”carne” vegetală listată la Bursa de valori din Tel Aviv

Start-up-ul israelian SavorEat sărbătorește listarea la Bursa de Valori din Tel Aviv (TASE), despre care cofondatorul și CEO Racheli Vizman spune că reprezintă o noua industrie pentru industria alimentară.

Producătorul analogic de ”carne” vegetală SavorEat a strâns peste 10 milioane de euro și a fost evaluat la peste 40 de milioane de euro în prima ofertă publică inițială de tehnologie alimentară (IPO) de pe TASE.

Oferta a fost condusă de Psagot Provident Funds. De asemenea, a primit investiții de la Mor Gemel și Meitav Dash, ambele făcând investiții la mijlocul anului în SavorEat.

SavorEat nu este doar un producător de alternative de carne vegană. Start-up-ul a dezvoltat un sistem automat, închis, care imprimă 3D și gătește alternative de carne pe bază de plante pentru servicii alimentare.

Într-un interviu acordat FoodNavigator în timpul verii, co-fondatorul și CEO-ul SavorEat, Racheli Vizman, a explicat modul în care start-up-ul intenționează să întrerupă lanțul de aprovizionare cu ingredientele sale proprii din plante. În special, SavorMeat se remarcă din mulțime prin utilizarea unui derivat de celuloză – care se găsește în pereții celulelor vegetale – ca agent de legare.

Când derivatul de celuloză este amestecat cu proteine ​​și grăsimi pe bază de plante, ingredientele pot fi ambalate în cartușe și depozitate la temperatura camerei timp de până la șase luni, a explicat CEO-ul. Fără a fi nevoie de refrigerare, ingredientele SavorEat economisesc energie, bani și timp, a continuat ea.

În plus, furnizând ingrediente direct clienților, aceștia le pot stoca pe perioade îndelungate. În acest fel, SavorEat „perturbă complet lanțul de aprovizionare”, ni s-a spus. „Ignorăm întregul proces de transport și refrigerare”.

Celălalt diferențial cheie în oferta SavorEat este sistemul său cu buclă închisă care face gratarul burgerului. „Robotul” va ajuta companiile să economisească costurile forței de muncă, a spus CEO-ul. În prezent, durează șase minute pentru ca un burger să fie tipărit și gătit, gata de servire, dar mergând înainte, SavorEat se așteaptă ca robotul să poată crește capacitatea.

Vizman a spus că banii strânși vor ajuta compania să-și dezvolte în continuare portofoliul de tehnologie și produse. „Va stimula activitățile de dezvoltare, va adăuga teste de pilot suplimentare și va sprijini activitățile de comercializare”, a declarat ea pentru FoodNavigator.

Compania caută în prezent parteneriate globale, a dezvăluit ea. „Sperăm că această recunoaștere a TASE va spori și asta.” Compania are, de asemenea, atenție la oportunitățile de testare pilot, cum ar fi „hamburgeri” în SUA.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *