Salata cu icre de știucă de Tulcea a primit certificarea IGP în UE

Salata cu icre de știucă de Tulcea a primit certificarea IGP în UE

După cum informează Ministerul Agriculturii, Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a „Salatei cu icre de știucă de Tulcea” din România, în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP).

„Salata cu icre de știucă de Tulcea” este o cremă pe bază de ulei de floarea-soarelui de culoare albă, obținută din icre în amestec cu apă carbogazificată și zeamă de lămâie.

Este produsă în regiunea Tulcea, care include Rezervația Biosferei Delta Dunării. „Salata cu icre de știucă de Tulcea” are gustul specific al icrelor de știucă, completat și subliniat de cel al icrelor de pește din Delta Dunării, ca urmare a procesului de sărare și maturare.

„Salata cu icre de știucă de Tulcea” este un produs care utilizează în principal materii prime din regiune, creând o legătură puternică cu mediul natural al Deltei Dunării.

„Salata cu icre de știucă de Tulcea” este un exemplu emblematic al tradiției locale de prelucrare a peștelui, care a evoluat de la recoltarea și consumul de icre crude (în secolul al XIX-lea) până la prelucrarea acestora pentru a fi utilizate în bucătăria modernă (în secolul XX).

Această nouă denumire se va alătura celor 1.760 de produse alimentare deja protejate. Lista este disponibilă în baza de date eAmbrosia.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *