SABMiller: Vanzarile de bere au crescut

Masurile fiscale luate de guvern ?si conditiile meteorologice favorabile au dus la creordm;terea afacerilor Ursus Breweries in primele trei luni din actualul an fiscal perioada aprilie – iunie , in conditiile in care veniturile grupului SABMiller au scazut ?si cu pana la 17% pe alte piete din Europa Centrala ?si de Est, cum ar fi Polonia, Cehia sau Slovacia.
Romania redevine astfel elevul model al Europei pentru grupul SABMiller, actionarulUrsus, care insista in raportul trimestrial pe performantele slabe din Polonia ?si Cehia, piete cu un consum de bere per capita de peste 100 de litri anual. In Romania consumul este in jurul a 80 de litri.
Evolutia din primul trimestru a fost influentata in sens pozitiv de creordm;terea increderii consumatorilor in economie. Intre factorii care au contribuit la aceasta se regashy;sesc deciziile guvernului in materie de fiscalitate, la care se adauga un sezon care a inceput bine din punct de vedere meteorologic, au declaratreprezentantii Ursus Breweries, companie cu afaceri de 1,4 mld. lei anul trecut.
Veniturile subsidiarei locale a grupului sud-african SABMiller au crescut cu 2-4% in primul trimestru fiscal dupa ce anul trecut a incheiat cu afaceri in stagnare. Ursus Breweries este liderul pietei berii din Romania, estimata la 8 mld. lei, cel mai puternic competitor fiind subsidiara locala a olandezilor de la Heineken.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *