S-au lansat sandvișurile cu ton vegan pe bază de alge

S-au lansat sandvișurile cu ton vegan pe bază de alge

European Supermarket Magazine informează că discounterul german Aldi a anunțat că va introduce o gamă de sandvișuri cu alternative vegane de ton, sub brandul „BettaF!sh TU-NAH”.

Sandvișurile vor fi disponibile în magazinele Aldi Nord și 29 octombrie în magazinele Aldi Süd, la prețul de 2,49 EUR și disponibile în variantele clasice, chilli dulce și „porumb dulce + ardei”.

Tonul vegan provine de la start-up-ul BettaF!sh, care a fost finanțat de retailer ca parte a programului său de accelerare TechFounders.

Dr Nora Verfürth, director de responsabilitate corporativă la Aldi Nord, a comentat: „Suntem încântați că am putut să sprijinim start-up-ul cu know-how-ul nostru pentru a-și aduce produsul la maturitate pe piață. Rezultatul vorbește de la sine”.

Tonul vegan este făcut din alge marine ecologice europene care pot fi cultivate în larg fără apă dulce, teren arabil sau îngrășământ.

În plus, extractele naturale de legume, cum ar fi sfecla roșie și boia de ardei, intră în fabricarea produsului, precum și proteinele din fasole organică.

Cofondatorul BettaF!sh, Deniz Ficicioglu, a declarat: „Prin stabilirea algelor marine în cultura noastră alimentară, dorim să creștem cererea pentru aceste produse unice de fructe de mare și, pe termen lung, să construim o alternativă durabilă și regenerativă la pescuit în toată Europa. .”

Tonul este una dintre cele mai consumate specii de pești la nivel mondial și multe stocuri sunt acum pe cale de dispariție.

Fondatorii BettaF!sh, Deniz Ficicioglu și Jacob von Manteuffel, s-au dedicat căutării alternativelor durabile de pește de mulți ani cu start-up-ul lor.

Cu o gamă de aproximativ 400 de SKU-uri etichetate ca vegane, Aldi Nord și Aldi Süd oferă o gamă largă de produse pentru vegani și pentru oricine dorește să reducă consumul de produse de origine animală.

Dr Julia Adou, director de responsabilitate corporativă la Aldi Süd, a declarat: „Cu sandvișul „BettaF!sh TU-NAH”, [le putem] oferi clienților noștri și mai multă varietate în selecția noastră de produse vegane. Înlocuitorii de pește vegan sunt un plus interesant. la o dietă pur pe bază de plante și sunt în prezent în creștere din acest motiv.”

În 2020, Aldi a primit Premiul Vegan Food Award de la organizația pentru drepturile animalelor PETA în categoria „Vegan Friendliest Supermarket”, pentru gama sa extinsă de produse.

Aldi Nord și Aldi Süd sunt implicate activ în lansarea de produse inovatoare de la start-up-uri sub propria marcă „WHAT’S NEXT”, pentru a le permite tinerilor antreprenori să intre în sectorul retailului alimentar și să extindă cooperarea cu start-up-urile.

Ca parte a promovării start-up-ului cu Accelerator TechFounders, Aldi sprijină ideile sustenabile ale tinerilor fondatori – de la ideea inițială până la implementare.

La începutul acestui an, retailerul a anunțat o nouă colaborare cu influencerul vegan Philipp Steuer, ca parte a strategiei sale de marketing influencer.

În iulie, Aldi Süd a introdus o nouă gamă de produse cosmetice vegane certificate sub marca sa privată Biocura Nature, ca parte a unui proiect de probă.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *