S-a înființat un Fond de Investiții specializat pe producția de alimente vegane

S-a înființat un Fond de Investiții specializat pe producția de alimente vegane

O nouă companie de investiții non-profit, destinată finanțării întreprinderilor din stadiul incipient, a fost lansată în spațiul alimentar bazat pe fabricile de producție a alimentelor vegane. Există „o oportunitate uriașă” de a perturba sectoarele tradiționale alimentare, a declarat Matthew Glover, directorul general și co-fondatorul Vegãrnia, FoodNavigator.

Veg Capital, așa cum este el denumit, este un fond specializat de risc privat, care va oferi finanțare Angel, Seed și seria A, de regulă, de la 50.000 lire sterline la 250.000 lire sterline, până la întreprinderile din stadiul incipient din spațiul bazat pe plante.

Spre deosebire de firmele de investiții tradiționale, fondul intenționează să doneze toate profiturile organizațiilor de caritate pentru protecția animalelor din Marea Britanie și Europa.

Fără a furniza anumite detalii, co-fondatorul Vegember și directorul Veg Veg, Matthew Glover, au declarat pentru FoodNavigator că Veg Capital este susținut financiar de „o serie de investitori filantropi aliniați de misiune”.

Pentru a fi eligibili, operatorii trebuie să îndeplinească criteriile fondului. Acestea, a spus Glover, sunt asociate cu obiectivul cheie al fondului: să contribuie la reducerea numărului de produse de origine animală din sistemul alimentar.

Concret, fondul intenționează să investească în patru domenii cheie: forme inovatoare de producție cu proprietate intelectuală protejabilă; Înlocuitori pe bază de plante pentru carne, lactate, ouă sau fructe de mare; fermentare avansată și inginerie tisulară pentru a produce produse animale de la nivel celular; și distribuție și sisteme care cresc accesul la produsele vegane.

„Vom investi în mare parte în Marea Britanie și Europa, dar vom considera oportunități interesante pe piețele emergente”, a continuat MD.

Veg Capital: Timpul este potrivit pentru investiții bazate pe plante

Interesul pentru alimentația pe bază de plante este cu siguranță în creștere, așa cum a arătat-o ​​populara progresistă a lunii ianuarie – care anul acesta a înregistrat cea mai mare rată de abonați.

În Marea Britanie, o treime din consumatori fie au redus aportul de carne, fie l-au eliminat din dieta lor complet, ceea ce contribuie la cererea de produse fără animale.

Doar în luna ianuarie, în Marea Britanie au fost lansate peste 1.000 de produse noi pe bază de plante și ore de meniu. Potrivit Veg Nation, creșterea globală a cererii a continuat ca urmare a pandemiei COVID-19.

„Conform datelor comandate de SPINS în SUA, vânzările de produse alimentare pe bază de plante au crescut cu 90% (în comparație cu anul trecut) în vârful cumpărării de panică – cu 25% mai mare decât vânzările totale de produse alimentare”, a menționat fondul.

În cele patru săptămâni următoare acestei perioade, vânzările de produse alimentare pe bază de plante au crescut cu 27%, ceea ce este cu 35% mai rapid decât produsele alimentare cu amănuntul total, a continuat Veg Capital.

În ciuda interesului în creștere, Glover a declarat pentru FoodNavigator că piața este departe de a fi saturată. „În calitate de co-fondator al Vegananei, am aflat o sumă imensă despre mișcarea în ansamblu.

„Spațiul alimentar bazat pe plante este încă relativ mic, dar există o oportunitate clar imensă de a perturba sectoarele alimentare tradiționale bazate pe animale. Un lucru care a devenit clar din timpul meu de lucru pe Vegianu a fost că calitatea, disponibilitatea și prețul produselor vegane încă mai aveau nevoie de muncă.

„Investind în produse noi inovatoare, sper că putem ajuta la reducerea barei pentru persoanele interesate să adopte o dietă bazată pe plante.”

Glover va rămâne un mandatar la Vegianu, dar a subliniat că nu va avea nicio implicare operațională zilnic. „Funcția mea de administrator la Vegianu și rolul meu la Veg Capital va fi complet separat.”

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *