S-a acordat premiul Uniunii Europene pentru reducerea deșeurilor alimentare

S-a acordat premiul Uniunii Europene pentru reducerea deșeurilor alimentare

European Supermarket Magazine informează că firma Contronics a primit premiul Uniunii Europene pentru reducerea deșeurilor alimentare. Mai precis, Contronics Dry Misting a primit premiul de la Comisia Europeană pentru proiectul său de cercetare „Fresh Demo”.

Cu acest proiect finanțat de UE, Contronics a dovedit că tehnologia sa de amestecare uscată aduce o contribuție semnificativă la reducerea risipei de alimente.

Tehnologia Dry Misting creează un strat fin de ceață pură în aer. Această ceață răcește și protejează produsele proaspete, cum ar fi fructele și legumele, de la deshidratare.

Mistingul uscat este diferit de pulverizatoarele de apă simplă, deoarece tehnologia sa unică nu îmbibă produsele proaspete sau rafturile și poate chiar rehidrata produse precum verdeața cu frunze.

Fiecare sistem Dry Misting este capabil să reducă deșeurile de fructe și legume cu până la 33 de tone anual.

Numai în supermarketuri, contracția poate fi redusă cu 25%. În plus, Dry Misting a permis clienților Contronics să reducă ambalajul din plastic al fructelor și legumelor lor. În acest fel, se poate realiza o economie potențială de 7.000 de tone de plastic la nivel global.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *