Roquette: Proteina din mazăre are proprietăți excelente

Roquette: Proteina din mazăre are proprietăți excelente

Furnizorul de proteine ​​din mazăre din Franța, Roquette, susține că cel mai recent studiu al său confirmă calitatea nutrițională „excelentă” a proteinei din mazăre.

Consorm FoodNavigator, compania, în parteneriat cu cadre universitare de la INRAE, Institutul Național de Cercetare pentru Agricultură din Franța, a investigat digestibilitatea și calitatea nutrițională a izolatului proteic de mazăre în comparație cu cazeina.

Acesta a avut ca scop evaluarea calității nutriționale a acestora prin calculul scorului de aminoacizi indispensabili digestibili (DIAAS), metoda calității proteinelor recomandată de Organizația pentru Alimentație și Agricultură. De asemenea, a avut ca scop determinarea utilizării nete a proteinelor postprandiale (NPPU), raportul dintre masa de aminoacizi convertită în proteine ​​și masa de aminoacizi furnizată.

Cincisprezece voluntari sănătoși au fost hrăniți cu nouă porții succesive de piure de cartofi care conțineau fie proteine ​​de mazăre, fie cazeină. Conținutul lor ileal, plasme și probe de urină au fost apoi colectate.

Rezultatele au arătat că unii aminoacizi (leucină, valină, lizină și fenilalanină) au fost mai puțin digerabili în proteina de mazăre decât în ​​cazeină. Cu toate acestea, digestibilitatea ileală reală și NPPU nu au fost diferite. DIAAS de 1,00 obținut pentru proteina de mazăre (față de 1,45 pentru cazeină), între timp, și-a demonstrat capacitatea de a îndeplini toate cerințele de aminoacizi. „Acest studiu arată potențialul izolat de mazăre ca proteină de înaltă calitate”, a concluzionat studiul.

„Prezentul studiu evidențiază observația că biodisponibilitatea digestivă și metabolică a proteinei de mazăre este ridicată, permițând îndeplinirea cerinței IAA, așa cum este reflectată de DIAAS de 1,00”, a spus acesta. „Subliniază potențialul mazării de a fi consumat ca sursă de proteine ​​alimentare, deoarece pare a fi una dintre proteinele vegetale rare, fără AA limitative și digestibilitate ridicată.”

Juliane Calvez, cercetător la INRAE, a declarat: „Într-un studiu clinic pe voluntari sănătoși, am arătat că izolatul proteic de mazăre de la Roquette a afișat o compoziție de aminoacizi indispensabili bine echilibrată, asociată cu o digestibilitate ridicată. Am obținut un DIAAS de 100 care demonstrează că izolatul de mazăre este o sursă excelentă de proteine ​​vegetale pentru dieta umană.”

Roquette a spus că rezultatele studiului reprezintă o piatră de hotar majoră în „angajamentul său de a contribui la dezvoltarea unei noi preparate pe bază de plante, care oferă o calitate nutritivă ridicată și alimente durabile pentru o planetă mai sănătoasă”.

La sfârșitul anului trecut, compania a deschis ceea ce pretinde că este cea mai mare fabrică de proteine ​​de mazăre din lume în Portage la Prairie, Manitoba, Canada, devenind primul jucător care operează instalații majore de proteine ​​de mazăre de ambele maluri ale Atlanticului.

Jeremy Burks, vicepreședinte senior al proteinelor vegetale la Roquette, a adăugat: „Rezultatul acestui studiu este o altă dovadă că proteina din mazăre este un ingredient remarcabil pe bază de plante”.

Referinţe: The American Journal of Clinical Nutrition

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *