Romanii au inceput negocierile la GulfFood 2014-Dubai

Pentru companiile romanesti prezente la GulfFood 2014, cel mai mare targ din zona economica araba, dedicat Industriei alimentare, ieri a fost o zi plina. Standurile expozantilor romani au fost locurile de start a negocierilor cu diversi achizitori si retaileri, atat din Asia Mica, precum si de pe alte continente, negocieri care, se spera, se vor finaliza cu deschiderea de noi linii de export.
Reamintim ca, din Romania, la eveniment participa Tecsa-dulciuri si biscuiti; Carpatica Springs-Apa minerala Aqua Carpatica si Procer-Consultanta. Totodata, am avut placerea ca, la targul din Dubai sa intalnim companii care colaboreaza cu revista Fabrica de Carne, precum Van Drie, din Olanda, dar si un stand al Republicii Moldova.
Cum aminteam in corespondenta anterioara, ca parte a targului GulfFood 2014, la Dubai se desfasoara si Summit-ul mondial al Securitatii Alimentare. In cea de-a doua zi a dezbaterilor,ES dr. Bin Fahad a subliniat:
Cu importuri reprezentand intre 80-90 la suta din consumul de alimente, securitatea alimentara, durabilitatea si siguranta sunt o prioritate imediata pentru regiune, precum si o provocare cheie la nivel mondial.
Trixie LohMirmand, Senior Vice President, DWTC, organizator de Gulfood, a declarat: Ca unul dintre cele mai mari platforme de tranzactionare, Gulfood joaca un rol esential in industria alimentara la nivel mondial.In acest an influenta show-ului a fost extins la cel mai inalt nivel de schimb de cunostinte, reunind lideri de opinie din lume si vizionari din industrie, pentru a aborda importanta asigurarii unui raport cost-eficienta in conditii de siguranta alimentara, precum si in conditii de aprovizionare stabila cu hrana a populatiei lumii.
Acesta a adaugat: Cererea de alimente va creste cu 50 % in urmatorii 20 ani, dar preturile la produsele alimentare vor fi pe un trend ascendent, iar problema securitatii alimentare globale va deveni extraordinar de importanta. Vom reveni cu detalii. Corespondenta din Dubai-GulfFood 2014, Claudia Bocean

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *