Romania, locul VI in Europa la consumul de bere

Romanii ocupa locul ordm;ase in Europa in functie de consumul de bere. Fiecare roman bea, in medie, 90 de litri de bere pe an Romanii ocupa locul ordm;ase in Europa la consumul de bere, cu 90 de litri pe an pe locuitor, insa piata este in scadere, dupa ce in primele opt luni ale anului trecut vanzarile s-au redus cu 8%, potrivit asociatiei Berarii Romaniei. Consumul de bere in Romania a fost in 2013, potrivit unui studiu al ErnstYoung pe baza ultimelor date disponibile, de 90 de litri pe cap de locuitor, plasand Romania pe locul ordm;ase in Europa, peste media europeana de 70 de litri.
Cea mai multa bere consuma cehii, austriecii, germanii ?si polonezii. Piata romaneasca s-a contractat cu 8% in primele opt luni ale anului trecut, dupa creordm;terea accizelor. Peste 97% din berea consumata in Romania este produsa intern. Sectorului berii din Romania ii corespund 4% din cele doua milioane de locuri de munca generate de sectorul berii la nivelul Europei.
Numarul de fabrici de bere din UE este in continua creordm;tere, ridicandu-se in prezent la 4.500, in care sunt inclu?si jucatori globali, regionali, dar ?si 1.000 de companii mici ?si medii, precum ?si mini-berarii. Asociatia Berarii Romaniei reuneordm;te cinci mari producatori Bergenbier, Heineken, Romaqua, Ursus ?si United Romanian Breweries Bereprod ?si o mini-berarie Clinica de bere , care furnizeaza peste 90% din cantitatea consumata in Romania. Mai multe, pe www.adevarul.ro

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *