Romalimenta: Instrumente pentru eficiența energetică în lanțurile frigorifice din sectorul alimentar

Romalimenta: Instrumente pentru eficiența energetică în lanțurile frigorifice din sectorul alimentar

ICCEE, un proiect finanța prin programul Orizont 2020, lansează mai multe instrumente dezvoltate de partenerii de proiect în ultimele luni, toate cu un singur scop: creșterea eficienței energetice și a culturii de sustenabilitate a companiilor industriale, a depozitelor, a stocării la rece și a operatorilor logistici, oferind chei pentru a-și îmbunătăți activitatea de bază prin revizuirea cu ușurință a operațiunilor lor.

ICCEE este un proiect pe 3 ani lansat în septembrie 2019 și finanțat prin programul european Orizont 2020, care își propune să transforme oportunitățile de eficiență energetică ale companiilor din sectorul alimentar în investiții efective și să le permită să găsească oportunități de îmbunătățire a lanțului de frig printr-o abordare holistică.

În acest scop, o echipă de experți din sectorul privat și din sectorul public a creat un program complet de consolidare a capacităților dedicat mbunătățirii performanței energetice, prin formare directă și e-learning.

Cursurile de formare, organizate în întreaga Europă începând din 2020, au permis implicarea multor părți interesate din lanțul valoric. Pentru a face schimb de cunoștințe privind eficiența energetică a refrigerării industriale și pentru a crește numărul de participanți care primesc aceste cunoștințe, ICCEE a lansat o platformă de e-learning, disponibilă pe site-ul proiectului.

Până la sfârșitulanului 2021, sunt în curs de desfășurare 8 ateliere interactive și digitale ale UE, pentru a prezenta părților interesate unele dintre instrumentele dezvoltate pentru a sprijini în continuare industria în drumul sau către durabilitate și creșterea eficienței energetice și pentru a-i permitesă le utilizeze.

Acestea vor permite, de asemenea, să se concentreze asupra unui anumit subsector: băuturi, produse lactate, pește, alimente congelate, fructeși legume, carne și HORECA.

Pentru informatii suplimentare, vizitati http://iccee.eu/

Platforma IIN poate fi accesata la https://iin-iccee.eu.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *