Rolul Punctelor Gastronomice Locale în dezvoltarea sustenabilă a zonelor rurale montane

Rolul Punctelor Gastronomice Locale în dezvoltarea sustenabilă a zonelor rurale montane

Agenția Națională a Zonei Montane a participat cu lucrarea „Rolul Punctelor Gastronomice Locale în dezvoltarea sustenabilă a zonelor rurale montane”.

La Simpozionul științific, AZM a prezentat tema „ Agricultura montană sustenabilă, sistem integrat de conservare a mediului, de adaptare la schimbările climatice și de susținere a habitatelor umane”

Evenimentul a fost organizat de Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie Cristian, județul Sibiu.

Simpozionul s-a bucurat de prezența președintelui Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu Șișești”, domnul prof. univ. emerit dr. ing. dr. h. c. Valeriu Tabără și a domnului prof. univ. dr. Radu Rey, de participanți ai mediului cercetării și inovării precum și ai mediului academic din cadrul Institutului de Cercetare- Dezvoltare pentru Pajiști Brașov, Institutului de Cercetare pentru Economia Agriculturii și Dezvoltare Rurală București, Universității de ȘtiințeAgricole și Medicină Veterinară Timișoara, Centrului de Economie Montană Vatra Dornei, Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Caransebeș și a reprezentanților Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

ANZM felicită organizatorii și participanții pentru profesionalism și mulțumește pentru invitație și ocazia de a-și aduce contribuția și pe această cale, la un domeniu de un real interes, așa cum este zona montană.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *