RisCo: Top-ul celor mai mari lanturi de fast food

Mancam pentru a trai sau traim pentru a manca, se intreaba specialistii de la RisCo, aceia care au realizat aceasta analiza ? Aceasta era intrebarea existentiala de acum cateva decenii. In secolul nostru s-au schimbat putin lucrurile, iar intrebarea care se preteaza acum este: traim bine sau ne imbolnavim cu totul daca mancam?
Era o vreme cand mamele isi faceau timp sa gateasca acasa, insa acum, procentul femeilor care isi petrec timpul gatind in bucatarie s-a redus considerabil. Si cine ar putea sa le condamne pentru asta? Cu atatea restaurante si optiuni disponibile pe piata in momentul actual este mult mai usor sa comanzi o mancare gata preparata decat sa pierzi o perioada considerabila de timp cu gatitul. In ziua de azi, timpul este atat de scurt, incat devine din ce in ce mai greu sa-l impartim intre toate activitatile pe care le avem de facut.
Norocul nostru ca exista o multime de restaurante fast-food extrem de doritoare sa ne serveasca! E atat de simplu sa comanzi, e atat de placut sa fii servit, iar mancarea este atat de delicioasa incat nu poti rezista ofertelor gastronomice puse la dispozitia noastra. Nu mai conteaza cat de mult zahar este adaugat in mancaruri, nu mai conteaza ca legumele sunt modificate genetic, ca nutrientii lipsesc cu desavarsire, iar carnea este injectata cu hormoni de crestere. Gustul delicios si viteza de servire, combinate cu o publicitate excesiva si creativa, sa recunoastem sunt principalele atuuri ale restaurantelor fast-food! Prin urmare, castigurile acestor lanturi de fast-food sunt incredibil de mari si sunt in continua crestere.
Top 3 lanturi de fast-food din Romania
Iata cum aratau in 2018 incasarile si profiturile celor mai mari trei lanturi de restaurante de fast-food din Romania:
PREMIER RESTAURANTS ROMANIA SRL McDonalds
McDonalds isi pastreaza pozitia de lider in clasamentul celor mai mari lanturi de restaurante fast-food, cu cele mai mari cifre ale incasarilor si profiturilor realizate in 2018. Timp de 7 ani de zile, gigantul american a reusit sa-si pastreze trendul ascendent al cifrei de afaceri in Romania si continua sa creasca de la an la an.
Cu 72 de restaurante deschise in toata tara, McDonalds este astazi cel mai indragit restaurant de fast-food din Romania. Compania depune un efort considerabil pentru a oferi servicii de inalta calitate clientilor sai, venind in fiecare an in intampinarea acestora cu cele mai noi tehnologii care sa le asigure o experienta placuta. Bazate pe sistemul Experience of the Future EOTF , kiosk-urile digitale instalate pentru plasarea comenzilor in restaurantele McDonalds asigura o fluidizare a procesului de comanda aspect favorabil clientilor , dar ajuta totodata si la cresterea vanzarilor aspect favorabil companiei .
Investitiile facute de companie in modernizarea restaurantelor McDonalds au dat roade foarte repede, reflectandu-se astfel in cresterea incasarilor companiei din ultimii ani.Prin urmare, in 2018 cifra de afaceri a inregistrat o crestere de 13.2 % fata de anul precedent, ajungand la fabuloasa suma de 765.8 milioane de RON.
In ceea ce priveste profitul, lucrurile stau cum nu se poate mai bine pentru companie, acesta ajungand in 2018 la valoarea de 88.2 milioane de RON, cu 11.22% mai mare fata de anul anterior.
US FOOD NETWORK SA KFC
KFC, al doilea cel mai mare restaurant fast-food din Romania vine si el puternic din urma, insa mai are destul de mult pana sa-l ajunga pe liderul incontestabil al clasamentului.
Cunoscut in intreaga lume pentru deliciosul pui prajit, KFC incearca sa-si varieze meniul, introducand noutati in fiecare sezon. Noul venit in oferta KFC este crocantul Crispy Hot Dog care seamana surprinzator de bine cu verisorul sau de la Taco Bell. Dar secretul succesului celor de la KFC nu sta doar in oferta variata, ci si in investitiile masive in campanii de marketing. Acestea implica participarea la evenimente extrem de populare precum festivalul Untold, dar si dezvoltarea de proiecte sociale, menite sa intareasca brand-ul american.
Ca si in cazul competitorului sau direct, investitiile au dat roade si pentru KFC, cifra de afaceri a companiei fiind in continua crestere.In 2018, US Food Network a obtinut o cifra de afaceri de 581.3 milioane de RON, cu 21.8% mai mare fata de in anul precedent.
In schimb, profitul a inregistrat o scadere semnificativa, astfel ca in 2018 valoarea profitului a fost cu aproximativ 18% mai mica fata de cea inregistrata in anul anterior.In valori absolute, profitul inregistrat in 2018 a fost de 50.4 milioane de RON.
AMERICAN RESTAURANT SYSTEM S.A. Pizza Hut
Romanilor le place pizza, insa cu toate acestea incasarile americanilor de la Pizza Hut au avut de suferit in ultimii ani. Concurenta in acest sector este extrem de mare, pizza fiind un produs existent in mai toate restaurantele, pub-urile si terasele de la noi din tara. Chiar si asa, Pizza Hut ramane unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Romania, serviciul sau de livrare la domiciliu crescand popularitatea brandului in ultimii ani.
In ceea ce priveste cifra de afaceri, dupa o scadere semnificativa a valorii in 2017, compania areusit sa se redreseze in urmatorul si a inregistrat din nou o crestere. Prin urmare,in 2018 cifra de afaceri a companiei care reprezinta Pizza Hut in Romania a fost de 122.8 milioane de RON, cu 9.6% mai mare fata de anul precedent.
Totusi, in ceea ce priveste profitabilitatea, compania mai are de lucrat pentru a fi din nou pe plus.In 2018, American Restaurant System a inregistrat pierderi pentru al doilea an consecutiv, dar anul aceasta pierderea a fost mai mare fata de anul precedent, si anume valoarea negativa de 8.4 milioane de RON.
Conform tendintelor actuale, mancarea sanatoasa nu pare a fi una din prioritatile romanilor in momentul de fata. Probabil este nevoie de timp si de mai multe statistici ingrijoratoare in ceea ce priveste sanatatea pentru a stopa sau cel putin stagna trendul crescator pe care-l inregistreaza restaurantele de tip fast-food in Romania.
RisCo a realizat acest articol utilizand serviciulSellNet – Selectii Liste si Firme.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *