Rewe susține că a devenit al doilea retailist al Europei

Rewe susține că a devenit al doilea retailist al Europei

După cum informează RetailDetail, grupul german de supermarketuri Rewe susține că este al doilea cel mai mare comerciant cu amănuntul din Europa: Datorită crizei sanitare, grupul a realizat o cifră de afaceri de peste 75 de miliarde de euro, lăsând în urmă proprietarul Lidl, Schwarz Group.

În 2019, Rewe se apropia de Schwarz Gruppe, proprietarul Lidl și Kaufland. Dar, în numai un an, anul critic corona 2020 grupul german de supermarketuri a depășit, atât Aldi, cât și Carrefour. Potrivit sursei citate, Tesco a rămas liderul european. Cel puțin așa susține CEO-ul Lionel Souque într-un interviu cu Frankfurter Allgemeine Zeitung. Anul trecut s-ar fi atins valoarea de 75 de miliarde de euro.

Creșterea a fost determinată în principal de preluarea angrosistului Lekkerland, care furnizează magazine de cartier și de proximitate: Rewe a preluat compania la sfârșitul anului 2019, iar anul trecut a contribuit cu 12 miliarde de euro din cifra de afaceri. Cu vânzări de 110 miliarde de euro, compania-mamă a Lidl este încă de departe cea mai mare din Europa.

Această performanță este cu atât mai izbitoare cu cât Rewe este activă și în sectorul turismului. Filiala DER Touristik și-a văzut vânzările în scădere ca urmare a măsurilor corona, însă nu a trebuit să solicite împrumuturi de stat.

“Vom compensa pierderile din alte sectoare, cum ar fi turismul, cu rezultatele noastre”, a spus Souque. Dar specialiștii afirmă că în domeniul retail-ului, concurența a fost denaturată de acordarea ajutoarelor de stat, în anul pandemic 2020.

Cu toate acestea, Souque merge la Comisia Europeană pentru a da în judecată concurenți cum ar fi Tui, care au primit ajutor de stat puternic. Potrivit acestuia, multe dintre aceste acorduri guvernamentale nu sunt transparente și pot provoca denaturarea concurenței. El vrea în special să împiedice renunțarea la împrumuturi la sfârșitul zilei.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *