Retailul alimentar european și angrosiștii alimentari au semnat un Cod de Conduită comercial

Retailul alimentar european și angrosiștii alimentari au semnat un Cod de Conduită comercial

Directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, directorul general Independent Retail Europe, Else Groen, și secretarul general al Euro Coop, Todor Ivanov, au anunțat că au semnat Codul de conduită al UE în cadrul strategiei Farm to Fork și au emis următoarea declarație comună:

„Suntem bucuroși că am semnat un Cod de conduită al UE care acoperă obiectivele pe care sectorul nostru le-a angajat de mult timp și le urmărește în mod activ.

Semnăturile noastre și angajamentele asociațiilor și companiilor noastre membre reflectă sprijinul nostru pentru tranziția către sisteme alimentare durabile, recunoscând și construind pe numeroasele inițiative pe care sectorul nostru le are deja în vigoare.

De asemenea, semnalează angajamentul nostru în cadrul acestui cod de a continua angajarea și dialogul continuu cu alți actori din lanțul de aprovizionare.

Un astfel de dialog va fi important în contribuția la obiectivele codului – nicio parte a lanțului de aprovizionare nu poate face acest lucru singur și am susținut abordarea incluzivă a Comisiei prin implicarea tuturor părților interesate din lanțul de aprovizionare.

Cu toții dorim ca consumatorii să beneficieze de un acces mai mare la alimente produse în mod durabil și să facă alegerea sănătoasă. Vom promova codul și vom împărtăși bunele practici și solicităm Comisiei să faciliteze dialogul prevăzut în cod.

Un element important pentru a face succesul codului și pentru a atrage cât mai mulți jucători este acela de a-l potrivi cu ceea ce toate sectoarele implicate pot oferi. Natura voluntară și aspirațională a codului poate face ca acest lucru să se întâmple.

De asemenea, salutăm că adoptă o abordare adaptată acestui lucru și prevede acorduri speciale pentru IMM-uri. Astfel, companiile pot decide în mod voluntar acțiuni în conformitate cu amploarea, modelul și strategiile lor de afaceri și pe baza consultărilor cu furnizorii și clienții lor.

Comercianții cu amănuntul și angrosistii de toate dimensiunile au fost în fruntea conducerii durabilității propriilor operațiuni și a produselor pe care le oferă.

Au lansat inițiative în toată Europa pentru a stimula și a sprijini producția și consumul durabil, lucrând cu furnizorii lor, sprijinind fermierii în trecerea la metode de producție ecologice și alte metode de producție durabile și implicând consumatorii în adoptarea consumului responsabil și a stilurilor de viață durabile prin oferte inovatoare, în special a propriilor lor mărci.

Prin urmare, salutăm că aceste numeroase inițiative pot fi reflectate în angajamentele semnatarilor ca bază a angajamentului lor continuu”.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *