Retailerii din UE, implicați în efortul european de sprijin umanitar pentru Ucraina

Retailerii din UE, implicați în efortul european de sprijin umanitar pentru Ucraina

Câțiva retaileri europeni, printre care Ahold Delhaize, SPAR International, Coop Denmark, Caprabo, dm-drogerie markt, Salling Group și alții, au anunțat sprijin pentru eforturile de ajutor umanitar în Ucraina, pe fondul unei escalade a conflictului din țară, informează European Supermarket Magazine.

Într-o declarație de pe site-ul său, Ahold Delhaize a spus că „a condamnat ferm acest act de agresiune militară” al Rusiei, spunând că lucrează atât „la nivel global, cât și local pentru a sprijini eforturile de ajutorare”.

A promis 1 milion de euro către Crucea Roșie pentru a-i sprijini atât pe cei din Ucraina, cât și pe cei care fug în țările vecine pentru a scăpa de violență.

Retailerul spaniol Caprabo își actualizează casele pentru a le permite cumpărătorilor să facă o donație către UNICEF, fără a fi nevoie să facă o achiziție.

Contribuțiile vor fi folosite pentru a sprijini răspunsul UNICEF la fața locului pentru a proteja copiii și familiile acestora, organizația umanitară exploatând o serie de unități mobile pe teren în Ucraina.

SPAR International a spus că „obiectivul său principal” este de a sprijini operațiunile SPAR Ucraina prin achiziționarea și livrarea de bunuri esențiale, „în timp ce continuă să deschidă și să opereze magazine în cele mai dificile circumstanțe”.

SPAR Ucraina, care este membru autorizat al SPAR International din 2001, operează 65 de magazine în toată țara.

„Le susținem spiritul și suntem solidari cu toți colegii noștri și cu familiile lor din Ucraina”, a declarat directorul general al SPAR International, Tobias Wasmuht, într-o postare pe LinkedIn.

„În ciuda distanței de 1500 km dintre Luțk și Amsterdam, colegii noștri ucraineni sunt foarte apropiați în gândurile noastre și acest lucru continuă să ne determină să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i sprijini și a-i ajuta, deoarece le pasă de poporul Ucrainei”.

dm-drogerie markt a declarat că intenționează să contribuie „în limita posibilităților noastre” pentru a-i ajuta pe cei care sunt forțați să părăsească Ucraina, precum și să lucreze cu organizațiile de ajutor pentru a oferi sprijin.

„Pentru a ajuta persoanele care fug din Ucraina, vom sprijini organizații din cele patru țări vecine ale Ucrainei, adică din Polonia, Slovacia, Ungaria și România, pentru ca refugiații să poată fi îngrijiți”, a comentat președintele consiliului de conducere, Christoph Werner.

Angrosistul polone Eurocash Group, care lucrează alături de Caritas Polska, a donat peste 3.000 de pachete de alimente pentru refugiați, echivalentul a aproximativ 30 de tone de alimente.

Grupul și-a mobilizat, de asemenea, magazinele sale mobile „abc on wheels” în zonele de graniță, pentru a le permite celor care simt Ucraina să se aprovizioneze cu cele de bază.

Colegiul operator polonez Biedronka a declarat că magazinele sale situate în apropierea graniței polono-ucrainene vor reduce prețurile, prețurile pâinii fiind reduse cu până la 60% și prețurile altor 50 de produse de bază reduse la jumătate.

„Putem vedea exact care produse sunt cele mai necesare acum”, a spus Maciej Łukowski, directorul departamentului de achiziții la Biedronka. „De aceea reducem prețurile a aproape 50 de produse de bază, inclusiv alimente și pâine pentru copii”.

Anterior, Biedronka a anunțat un grant de 1.000 PLN (208 EUR) tuturor angajaților care se lăuda cu cetățenia ucraineană, ca „gest de solidaritate” pentru a le permite să-și întrețină familiile. De asemenea, a lansat un program extins de ajutor, care a alocat 5 milioane PLN pentru a oferi refugiaților din Ucraina hrana, produsele de igienă și de curățare necesare.

Coop Danemarca a anunțat că a trimis cinci camioane (foto) care transportau provizii de urgență în Ucraina, inclusiv pături calde, conserve, scutece și alte produse alimentare.

Mărfurile au fost colectate din depozitele din Aalborg, Aarhus și Odense, retailerul lucrând cu DSV pentru a asigura livrarea.

Retailerul danez Salling Group desfășoară o inițiativă de strângere de fonduri alături de organizația caritabilă Folkekirkens Nødhjælp, permițând cumpărătorilor din magazinele sale Bilka, føtex, Netto și Salling să facă o donație la casă sau prin intermediul online sau prin mesaj.

Însuși Salling Group a donat 500.000 DKK (67.000 EUR) pentru a demara inițiativa. Banii strânși vor merge către cei care fug în Polonia, unde operațiunea Netto Poland a Salling Group a redus deja prețul bunurilor de bază.

La începutul acestei săptămâni, EuroCommerce, care reprezintă sectoarele de vânzare cu amănuntul și en-gros din Europa, a declarat că întreprinderile blocului s-au angajat să facă „tot ce pot” pentru a ajuta Ucraina. O serie de comercianți cu amănuntul din Europa au anunțat deja planuri de a opri achiziționarea de produse rusești, din cauza conflictului în creștere.

Pe de altă parte, membrii Federației Europene a Băncilor Alimentare (FEBA) și-au unit forțele și s-au angajat să ofere asistență Fundației de Caritate Kyiv City „Food Bank”, precum și băncilor alimentare din țările vecine precum Ungaria, Moldova, Polonia, România. , și Slovacia.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *