Remus Craciun, Ecopack: Este criza de specialisti in industria ambalajelor

Lipsa de candidati dispu?si sa invete sau sa practice o meserie in Romania le pune probleme serioase chiar ?si angajatorilor care ?si-au automatizat masiv productia, pentru ca, in prezent, munca din fabrica a atins un alt nivel – angajatul care odata muta cutii din stanga in dreapta trebuie sa invete sa preseteze ?si sa coordoneze roboti industriali, potrivit lui Remus Craciun, directorul general al Ecopack, producator de ambalaje din carton ondulat controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn.
Este adevarat ca ne-am automatizat foarte mult productia, cutiile noastre de carton fiind atinse pentru prima data chiar de clientul nostru sau de merchandiserul din magazin. Asta nu inseamna insa ca nu avem nevoie de oameni, din contra, ne este foarte greu sa gasim candidati. Angajatii nu mai muta acum niordm;te cutii din stanga in dreapta, ei trebuie sa invete sa preseteze ?si sa coordoneze un robot, a explicat Remus Craciun, intr-un interviu acordat pentru ZF.
Dificultatea de a gasi candidati care sa lucreze in proshy;ducshy;tie este un fenomen general al sectorului de resurse umane care le da batai de cap specialiordm;tilor de ani buni. Tinerii in special nu mai sunt dispu?si de mult sa faca aordm;a-consishy;derata munca de jos, ci vor salarii mari ?si pozitii de management.
Chiar ?si ordm;eful Ecopack, care coordoneaza activitatea a peste 200 de angajati care se regasesc in fabrica din Ghimbav Braordm;ov a companiei, sustine ca exista o mare reticenta a tinerilor vizavi de ideea de a avea o meserie.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *