Red Bull valoreaza 11 miliarde de dolari

Red Bull, un brand lansat in urma cu aproximativ 28 de ani, a ajuns sa valoreze peste 11 miliarde de dolari, cu plus 5% fata de anul precedent, ?si se situeaza pe locul trei in topul celor mai valoroase branduri de bauturi racoritoare din lume, in fata unor nume precum Pepsi, Fanta sau Sprite, cu o istorie mult mai indelungata, arata studiul Brand Z realizat de compania de cercetare de piata Millward Brown.
Red Bull a fost fondat de Dietrich Mateschitz la mijlocul anilor 1980 ?si este unul dintre cele mai tinere branduri de bauturi racoritoare, in conditiile in care Pepsi ?si Coca-Cola au o istorie de peste 100 de ani.
Coca-Cola a fost inventata de John Pemberton ?si servita pentru prima data in 1886, in timp ce Pepsi-Cola a fost creat in 1898 de farmacistul Caleb Bradham.
Red Bull, prezent in 167 de tari, a avut anul trecut afaceri de peste 5 mld. euro. Comparativ, Coca-Cola Company a avut anul trecut venituri nete de 45 miliarde de dolari, in timp ce PepsiCo inclusiv snacksuri a avut peste 66 miliarde de dolari venituri nete. Red Bull a fost vandut prima data in Austria.
Cel mai valoros brand de bauturi racoritoare din lume ramane ?si in acest an Coca-Cola, marca americana valorand 70 miliarde de dolari.
Cinci din cele 15 branduri prezente in clasament sunt din portofoliului gigantului Coca-Cola, cinci sunt detinute de PepsiCo, in timp ce grupul elvetian Nestleacute; are doua branduri in clasament- Nescafeacute; ?si Nespresso.
Coca-Cola este prezenta in top cu brandul omonim, Diet Coke, Fanta, Sprite ?si Gatorade, in timp ce PepsiCo are in clasamentul intocmit de Millward Brown brandurile Pepsi, Tropicana, Lipton, Mountain Dew, Diet Pepsi.
Pe al doilea loc in topul celor mai valoroase branduri de bauturi racoritoare se afla Diet Coke, marca detinuta tot de Coca-Cola. PepsiCo, al doilea cel mai mare jucator din industria mondiala a bauturilor racoritoare, i?si mentine brandul-fanion Pepsi pe locul patru in clasamentul Brand Z.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *