Purcari a achizitionat pachetul majoritar de acțiuni la Crama Angel’s Estate din Bulgaria

Purcari a achizitionat pachetul majoritar de acțiuni la Crama Angel’s Estate din Bulgaria

ESMagazine informează că Purcari Wineries, un important producător de vin și băuturi spirtoase din România și Moldova, a anunțat că a achiziționat un pachet de 76% din producătorul bulgar de vin Angel’s Estate.

Angel’s Estate, situată în apropiere de Stara Zagora, în Ținutul Tracic – una dintre cele mai importante regiuni viticole din Bulgaria – operează aproximativ 100 de hectare de podgorii și are o capacitate anuală de producție de peste un milion de sticle.

Deține mărcile bulgare de vin Angel și Stallion.

Ca parte a tranzacției, actualii acționari ai Angel’s Estate vor păstra un pachet de 24% din vinărie și împreună vor continua să acționeze ca un „investitor cu valoare adăugată” în dezvoltarea în continuare a afacerii, a menționat Purcari într-un comunicat.

Consolidarea pieței

„Achiziția Angel’s Estate este un pas înainte pentru realizarea viziunii noastre de a deveni campionul incontestabil al vinului în ECE, acționând ca un consolidator al unei industrii fragmentate”, a comentat Eugen Commendant, director de operațiuni, Purcari Wineries.

„Adăugăm grupului nostru o nouă geografie și considerăm că este un privilegiu uriaș să construim pe tradițiile milenare de vin din Bulgaria, inclusiv prin extinderea amprentei exporturilor Angel’s Estate. Vedem sinergii puternice care rezultă din faptul că Angel’s Estate devine parte a familiei extinse Purcari și vom lucra la maximizarea potențialului afacerii sub noua proprietate.”

Branduri de vin Purcari

Purcari Wineries deține o serie de mărci de vinuri, inclusiv Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar și Domeniile Cuza și deține aproximativ 30% din segmentul de vinuri premium din România.

Este, de asemenea, cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând pe peste 40 de piețe. Din februarie 2018, grupul este listat la Bursa de Valori București.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *