Pungile din plastic vor fi interzise in California

Senatul ?si Adunarea deputatilor din statul american California au adoptat o propunere de lege care vizeaza interzicerea folosirii pungilor din plastic in magazine incepand de la 1 iulie 2015. Daca guvernatorul democrat al acestui stat american, Jerry Brown, va promulga legea, votata la sfar?situl saptamanii trecute de ambele camere, California va deveni primul stat american care va interzice pungile din plastic in magazine.
Pungile din plastic vor disparea din magazinele alimentare ?si din farmacii incepand de la 1 iulie 2015, apoi din minimarketuri ?si din pescarii, incepand din 1 iulie 2016. Aceste magazine vor putea sa propuna pungi reutilizabile sau reciclabile la pretul de 10 centi. Cateva zeci de oraordm;e din California, inclusiv Los Angeles ?si San Francisco, au adoptat deja legislatii similare.quot;Este un mare pas inainte. Pungile din plastic nu ne vor mai polua nici plajele, nici muntii, nici deordm;erturile, raurile, izvoarele ?si lacurilequot;, a declarat unul dintre promotorii legii, senatorul democrat Alex Padilla, intr-un comunicat.
Dupa parerea sa, legea va proteja mediul inconjurator, dar ?si quot;locurile de munca din California, intrucat statul va trece la pungi reutilizabilequot;. Textul prevede intr-adevar acordarea unor imprumuturi in valoare de 2 milioane de dolari companiilor care vor fabrica pungi reutilizabile. In schimb, opozantii legii considera ca aceasta interdictie va genera disparitia unor locuri de munca. Producatorul de pungi din plastic Crown Poly a deplans la randul sau aparitia unor costuri suplimentare pentru consumatori. Folosirea pungilor din plastic quot;costa milioane de dolariquot; prin operatiunile de curatenie ?si reciclare, este quot;un flagel vizual pentru mediul inconjurator ?si o pericol pentru fauna ?si floraquot;, au declarat la randul lor reprezentantii asociatiei ecologiste Californians Against Waste.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *